Sinterklaas thuis laten komen: 5 tips voor een topavond voor jou en je kids

By  |  0 Comments


Na een week in spanning afwachten, komt hij wel of komt hij niet, is het weer zover. Na het zingen van ‘Hij komt, hij komt’ en ‘Zie ginds komt de stoomboot’ heeft Sinterklaas weer voet aan wal gezet. Het kinderfeest van het jaar kan weer beginnen! En niets is leuker voor kinderen dan wanneer Sinterklaas met zijn gevolg bij jullie thuis zijn verjaardag komt vieren. Daarom hieronder 5 tips voor een topavond voor jou en je kids!

1. De aankondiging van de topavond

Sinterklaas in het land betekent chaos, gezellige drukte, cadeautjesstress en heerlijk snoepgoed. Kortom, feest! En dit feest wil je natuurlijk onvergetelijk maken voor je kinderen. Dit begint al bij de voorbereiding. Wanneer je ervoor kiest om Sinterklaas op 5 december bij jullie thuis te laten komen, kun je hier zelf al een heel verhaal omheen maken voor de kinderen. Laat Sinterklaas of één van zijn Pieten bijvoorbeeld een brief of gedicht aan de kinderen schrijven met de aankondiging dat Sinterklaas zijn verjaardag bij jullie thuis wil komen vieren.

2. Een bezoekje vooraf

Wat is er leuker dat het verhaal dat Sinterklaas op visite komt, al een aantal dagen vooraf te laten starten? Net als op school, kun jij ook de Rommelpiet bij jullie thuis langs laten komen. Maak een georganiseerde rommel in je eigen huiskamer. Hoe doe je dat?

Een aantal ideeën: strooi pepernoten en snoepgoed door de kamer, leg eetkamerstoelen door de kamer, zet de schoenen van de kinderen door heel de huiskamer neer en leg tijdschriften en boekjes door de kamer verspreid neer. Laat vervolgens een briefje van de Rommelpiet achter, waarop hij de groeten aan de kinderen doet. Ook leuk: de Rommelpiet heeft alvast de stoel van Sinterklaas versierd. Zo komt de komst van Sinterklaas weer een stapje dichterbij!

3. Een goede voorbereiding

Help Sinterklaas een handje door hem alvast wat informatie over de kinderen in te fluisteren. Geef vooraf door welke kinderen aanwezig zullen zijn en geef van elk kind een aantal gegevens door. Houdt je dochter bijvoorbeeld veel van zingen? Dan zal Sinterklaas haar zeker bij zich roepen om een liedje voor hem te zingen.

Naast de leuke kant van Sinterklaas bij jullie thuis, kan de aanwezigheid van Sinterklaas voor kinderen ook een spannende ervaring zijn. Het kan dan ook zijn dat je kinderen ineens wat angstig worden nu Sinterklaas zo dicht bij hen is. Houd hier rekening mee.

Om dit op te vangen is het handig om ervoor te zorgen dat je per kind 1 volwassene in de buurt hebt die zich over hem of haar kan ontfermen. Nodig daarom opa’s en oma’s of tantes en ooms uit om Sinterklaasavond bij jullie thuis te komen vieren. Zo heb je genoeg handen om je te helpen wanneer de spanningen de kinderen even iets te veel worden.

4. Het heerlijk avondje is gekomen

Eindelijk is het zover, 5 december is aangebroken. Zorg dat iedereen voorzien is van drinken voordat Sinterklaas binnenkomt. Zet bakjes met strooigoed op tafel voor een feestelijke sfeer. Hierdoor hoef je niet meer naar de keuken wanneer de Sint en zijn Pieten in de huiskamer zijn.

Zing met elkaar uit volle borst de bekende liedjes voor Sinterklaas. Daarmee wordt de sfeer direct gezellig! Dwing kinderen niet als ze niet bij Sinterklaas op schoot willen. Dit geeft alleen maar spanning en hierdoor kan de feestelijke sfeer juist omslaan in een gespannen sfeer. Geniet vooral van de aanwezigheid van de Sint en het enthousiasme van de kinderen. Tenslotte is dat waar je het allemaal voor doet!

5. En wat er overblijft is één grote chaos

Wanneer Sinterklaas weer is vertrokken, zal de huiskamer een grote chaos zijn. De kinderen moeten even ontladen. Geef hen daarvoor de kans om even uit te razen. Ruim daarna samen met je kinderen de rommel op. Dit zal met name bestaan uit pakpapier en strooigoed. Wanneer alles weer op orde is, kun je samen met je kinderen nagenieten van het bezoek van Sinterklaas, de gekregen cadeautjes, het strooigoed en de gemaakte foto’s. Een leuk aandenken aan deze topavond!

We wensen jou en je kinderen een onvergetelijke pakjesavond toe! Veel plezier!

Dit artikel werd je aangeboden door SintenKerst.nl, aanbieder van Sinterklaas en Kerst entertainment.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  3/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *