Betonherstel in en om je huis: Wat komt erbij kijken?

By  |  0 Comments

Hoewel beton een buitengewoon resistent materiaal is, kan het na verloop van tijd op een natuurlijke manier achteruitgaan. Het is onderhevig aan schadelijke externe acties en zelfs aan uitvoeringsfouten. Als dit gebeurt, komt het uiterlijk en de veiligheid van een constructie in het gedrang en is betonherstel nodig. In dit blog bespreken we hoe je beton problemen kunt vaststellen, wanneer je een specialist in moet huren en hoe je het zelf kan herstellen.

Het vaststellen van de oorzaken van het probleem

De eerste stap die moet worden gezet is het in kaart brengen van de problemen die van invloed zijn op het beton. Microscheuren (openingen van minder dan 0,05 mm) en gewone scheuren (openingen van minder dan 0,5 mm tot 1 mm) zijn de meest voorkomende problemen met beton. Ze ontstaan wanneer de vervormingen van het materiaal groter zijn dan de spanningen die het materiaal kan weerstaan. Het optreden van deze oppervlakkige complicaties houdt ook verband met infiltraties, chemische aanvallen (bijvoorbeeld wanneer het milieu vervuild is met sulfaat), verwijdingen en thermische retracties. In meer kritieke gevallen laten de openingen de doorgang in het beton agressieve stoffen toe die de staalwapening aantasten en die kunnen uitgroeien tot gevaarlijke scheuren. Vergeet daarom ook niet, voordat je begint met het repareren van de betonstructuur, dat je eerst de oorzaken van het probleem moet oplossen.

Betonherstel specialist in huren

Door dat scheuren in het beton gevaarlijk kunnen zijn, is het belangrijk om bij constatering van scheuren actie te ondernemen. Vooral wanneer het om bewapend beton gaat of bij beton die de fundering van je huis kunnen aantasten. Hierbij is het eigenlijk onmisbaar om geen specialist in te huren. Deze betonherstel specialist kan namelijk de werkelijke ernst van de scheuren in het beton op een goede manier beoordelen. Alleen hij kan bepalen of het herstellen van het beton haalbaar is of dat de situatie verdere interventie vereist. Je kunt een specialist natuurlijk ook in huren voor de kleinere reparaties aan het beton, wanneer jezelf niet zo’n klusser bent.

Betonherstel zelf uitvoeren

Veel scheuren zijn gemakkelijk zelf te repareren: vul uw openingen gewoon met acrylaatkit en werk ze af in beton. Er zijn echter vergevorderde gevallen die zelfs de versterking van de structuur kunnen blootleggen, dus ze vereisen meer werk. Ben je een echte doe het zelf dan kun je de herstelwerkzaamheden zelf uitvoeren bij deze vergevorderde beton problemen. Na het vaststellen van het probleem is de volgende stap, dan ook, om het oppervlak te controleren met een hamer om gebieden op te sporen die niet zijn vastgeplakt of verslechterd. Bepaal vervolgens het gebied dat moet worden teruggewonnen en maak een zaagsnede met de elektrische zaag met een diepte van minstens 5 mm. Het doel is om in de te repareren sectie rechte randen te vormen. Met een hamer of wijzer en een moker, ruim je de beschadigde gebieden op en verwijder je alle vuil. In dit stadium is het onmisbaar om ervoor te zorgen dat het anker van het structuur niet beschadigd raakt. Als de reparatie plaatsvindt op balken of pilaren, is het aan te bevelen om de locatie en de steunpilaren te isoleren om de veiligheid te waarborgen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *