Seks en postpartum: tips voor veilige, bevredigende seks als nieuwe ouder

By  |  0 Comments


Ofwel kijk je reikhalzend uit naar de dag waarop je weer seks kunt hebben in je leven, of je kijkt angstig uit naar die dag dat alle nieuwe moeders moeten weten wat de richtlijnen met betrekking tot deze kwestie zijn. Je partner zal zeker reikhalzend uitkijken naar de dag dat ze de sekslevensstijl weer kunnen hervatten, maar je moet je lichaam beschermen en ervoor zorgen dat je er klaar voor bent voordat je de stap zet.

Het is jouw lichaam dat betekent dat het jouw verantwoordelijkheid is om deze stap te zetten wanneer het gepast is.

Weten wanneer seks weer oké is

Je zult niet kunnen zeggen of het lichaam klaar is om weer zelfstandig seksuele intimiteit te hebben. Dit moet met uw arts worden besproken voordat u het ziekenhuis verlaat, of bij uw controles na de bevalling. Het is mogelijk om ten minste 6 of zeven weken te verwachten voordat u weer dicht bij uw partner komt, maar het kan iets langer duren als er complicaties zijn bij uw geboorte of als er andere factoren een rol kunnen spelen.

De arts die uw routinecontroles uitvoert na de geboorte van het kind, kan bepalen wanneer u volledig hersteld bent en klaar bent om weer veilige intieme relaties te hebben.

Haast je niet tot deze tijd, want je wilt niet dat je je lichaam op de juiste manier geneest, of problemen creëert die nog meer tijd nodig hebben om te genezen en op te lossen. Als je graag weer seks in je leven wilt hebben, praat er dan over met je arts en bepaal hoe je lichaam volledig hersteld is. Hierbij is volledige gezondheid van groot belang, en om die reden verdient het aanbeveling een soa test te nemen om te controleren op eventueel aanwezige infecties. Ook van infectieziekten die asymptomatisch zijn zoals veelvoorkomende chlamydia.

Je moet echter ook emotioneel klaar zijn om terug te gaan naar het rijk van je leven. Laat je niet gestrest voelen als je niet op het juiste niveau bent wanneer je partner er helemaal klaar voor lijkt te zijn. Bij bepaalde vrouwen kan het langer duren voordat ze deze drang voelen.

Er kunnen hormonale problemen zijn die moeten worden aangepakt en je kunt ook lijden aan een vorm van depressie die die emoties blokkeert, of je kunt je gewoon uitgeput en overweldigd voelen vanwege je nieuwe baan als mama. Dit is normaal en je moet je lichaam laten herstellen en weer in de juiste mentale toestand komen om te genieten van seksuele intimiteit. Het is onvermijdelijk!

Terugkerend naar The Swing of Things

Uiteindelijk moet je weer dicht bij je partner zijn en heb je toestemming van een arts nodig om dit te kunnen doen. Dit is de tijd waarin veel vrouwen weer in het ritme van de dingen kunnen komen, terwijl anderen meer worstelen met veranderingen in hun lichaam. Hier zijn enkele algemene richtlijnen om u door deze fase van uw proces te begeleiden:

Accepteer de veranderingen in je lichaam in plaats van je te schamen voor deze veranderingen. Je heupen en buik hebben je die prachtige baby gebracht, dus er is geen reden om je te schamen of je te schamen!

Doe rustig aan. Het kan moeilijk zijn om een ​​normale seksuele ervaring te hebben na het krijgen van een baby, en het is mogelijk om wat pijn te voelen. Voor bepaalde vrouwen kan het zijn alsof ze een oude maagd worden. Wees zachtaardig en langzaam, en je zult snel genoeg terug zijn naar die geneugten van je leven.

– Omarm je sensualiteit. Zet kaarsen op of een de meest aangename geur van lotion. Wat je ook moet doen om zowel in als buiten je badkamer sexy en seksueel aantrekkelijk te zijn… Doe het!


Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *