Een industriële look met haarspeldpoten

By  |  0 Comments

Origineel gemaakt omdat er weinig materiaal voor nodig was en het toch sterk bleef: de haarspeldpoten ook wel hairpin legs genoemd. Ze doen hun naam eer aan, want ze lijken precies op haarspelden. Haarspelpoten en een industriële look gaan hand in hand en zijn beiden echt trending. Dit is hoe jij deze look het beste bij jou thuis toepast!

De look

Laten we eerst even naar deze industrial stijl als geheel kijken, voordat we bepalen hoe haarspelpoten hier het mooiste in staan. Met deze stijl kun je alle kanten op en heb je veel vrijheid.

Want in een industrieel interieur is imperfectie, juist perfectie! Clean en stoer. Dat is wat je met een industrieel interieur creëert. Met de juiste materialen en items kun je het zo ruig of juist zacht maken als jij zelf mooi vindt.

De kleuren en materialen

De materialen beton en metaal zijn perfect voor een industriële look. Hierdoor oogt je interieur erg stoer en strak. Daarnaast geeft ook een onafgewerkte muur van bakstenen een heel mooi resultaat.

De kleur grijs wordt daarnaast veel gebruikt. Denk zeker niet alleen aan het “grijze muis” grijs, maar ook aan antraciet. Om het niet te somber of monotoon te laten lijken kun je het goed combineren met een andere kleur. Bijvoorbeeld groen en blauw, wit en zwart of zelfs roze poedertinten.

De perfecte inrichting

De inrichting is uiteraard ook key voor de sfeer die je jouw interieur wilt laten uitstralen. Grove accessoires zoals grote klokvormige fabriekslampen of hangende gloeilampen met een open frame zijn echte toppers. Stoer en stylish! Je kunt hier retro apparaten ook perfect in toepassen. Heb je bijvoorbeeld nog een oude platenspeler op zolder staan? Of een retro koffiezetapparaat? Geef deze dan ook een prominente plaats in de woonkamer of de keuken! Ook staan details van RVS staal in bijvoorbeeld de keukengrepen hier geweldig bij.

Gebruik hout en haarspeldpoten

Omdat je op deze manier een aantal harde materialen samenbrengt, is het mooi om ook wat hout in het interieur te verwerken.

Zo creëer je contrast en zorg je dat het geheel niet te kil wordt. Kies bijvoorbeeld voor een houten eettafel met tafelpoten van metaal. Combineer het met houten krukjes of een houten bijzettafeltje met haarspeldpoten. Qua kleur kun je het beste kiezen voor zwarte meubelpoten.

Breng nog een green touch aan

Naast het gebruik van hout, kun je het totaal ook een zachtere en frisse uitstraling geven met planten. Ga voor een hippe vibe met hangplantjes en daarnaast grote kamerplanten. Lievelingen van dit moment zijn de pannekoekplanten en de grote gatenplant.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *