De 4 lekkerste rum cocktails voor deze zomer!

By  |  0 Comments


Het maakt niet uit of er een hittegolf is of dat de zon gewoon lekker schijnt. Met de warmte van de zonnestralen op je lijf is het heerlijk om een cocktail in de hand te hebben. Maar in een wereld waar zoveel cocktails zijn, welke kies je dan? Wij raden je aan om te investeren in een goede fles drank die multi-inzetbaar is. Dit keer vertellen wij jou alles over de lekkerste cocktails met rum.

De lekkerste rum cocktail: Mojito

Laten we beginnen met de meest bekende: de Mojito. Lekker verkoelend dankzij al het ijs dat er in moet, verfrissend met zijn zuurtje en ook lekker zoet dankzij het suiker dat in deze rum cocktail hoort. Voor een Mojito hoef je niet al te veel in huis halen. Enkel een fles rum, bruisend water, suikersiroop (kun je ook gemakkelijk zelf maken), munt en limoen. Een favoriet van velen en heel gemakkelijk om onder te knie te krijgen.

Cuba Libre – eenvoudige rum cocktail

Men noemt het ook wel een baco, maar dat is zeker niet hetzelfde als een Cuba Libre. In deze rum cocktail voor de zomer voeg je namelijk nog wat limoen toe. Dat maakt hem net wat lekkerder en frisser dan de baco. Het fijne aan deze cocktail is wederom hetzelfde als bij de Mojito: je hoeft er niet veel voor in huis te halen. Een goede fles rum, cola en limoen.

Zomerse rum cocktail: Pina colada

Zon, zee, strand en een pina colada. Wat zegt meer zomer dan dit heerlijke zoete drankje? Iets moeilijker om te maken dan de andere rum cocktails, maar deze alcoholische versnapering is niet voor niets het nationale drankje van Puerto Rico sinds 1978. Met rum, kokosmelk, ananassap, gecondenseerde melk en ijs maak je deze lekkere rum cocktail. Extra leuk: serveer hem in een kokosnoot!

Rum Swizzle – Perfecte cocktail met rum

Met al zijn ingrediënten hanteert deze rum cocktail level expert, maar het is het zeker waard. Want dankzij het verse ananas- en sinaasappelsap is dit drankje hartstikke zomers. Voeg daarbij twee soorten rum, grenadine, natuurlijk een sinaasappel zelf met wat ijs en een klein beetje Angostura bitters voor de pit.

Geïnspireerd geraakt? Met deze drie recepten kun je ook gemakkelijk zelf cocktails maken. Heb je andere flessen drank in huis dan alleen rum of wil je even een andere lekkere cocktail in het warme weer? Moet je zeker doen, en daarom vind je hier nog een paar lekkere cocktails voor warm weer.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *