Caferacer bouwen, zo doe je dat met een klein budget!

By  |  0 Comments


Is het altijd al jouw droom geweest om een echte caferacer te bouwen en wil je deze eindelijk in vervulling laten gaan? Dan komt er natuurlijk plotseling een hoop op je pad. Een caferacer bouwen is niet eenvoudig, maar wann

Een caferacer is een benaming voor een (meestal oudere) motorfiets die wordt omgetoverd in een sportief model. De caferacer werd heel wat jaren terug voor het eerst bedacht toen er nog een gebrek aan sportieve motorfietsen. Opvallend voor toen was dat de uitstraling de hoogste prioriteit had. Comfort tijdens het rijden kwam op de laatste plaats. De term caferacer stamt af van het feit dat men zo trots was op hun eigen creaties dat ze deze op druk bezochte locaties gingen showen. Dit was meestal een café.Wil jij zelf ook over een prachtige caferacer beschikken? Maar heb je slechts weinig te besteden? Wij geven enkele tips hoe je alsnog de motorfiets van je dromen kunt creëren.

Het kiezen van de juiste motorfiets

Om de caferacer te bouwen is het eerst belangrijk om over de juiste basis te beschikken. Daarom is het verstandig om eerst een aantal (goedkopere) motorfietsen te bekijken. Met name de Honda CB is enorm populair onder Caferacers bouwers. Het is de perfecte basis motor en kost tevens relatief weinig. Hierdoor hou je voldoende geld over om te investeren in kwalitatieve onderdelen.

Wanneer je slechts over een beperkt budget beschikt is het enorm belangrijk om kritische keuzes te maken. Natuurlijk kan een motor voor slechts € 200,- heel interessant lijken, maar deze zal hoogstwaarschijnlijk in zo’n slechte conditie zijn dat er heel wat aan verbouwd moet worden voordat je er echt op kunt rijden. En wanneer je dan voor meer dan € 1.000 aan onderdelen kwijt bent, zal je alsnog niet echt goedkoop uit zijn. Let daarom goed op hetgeen wat er nog moet gebeuren. Enkel een nieuwe gashendel monteren of een paar koplampen vervangen is niet erg, maar wanneer werkelijk alles een opknapbeurt nodig heeft zit je al gauw aan de duizenden euro’s reparatiekosten. En weg is je budget voor een mooie caferacer!

Zelf doen of laten doen?

Wanneer je veel verstand van motorfietsen hebt is het natuurlijk leuk om zoveel mogelijk zelf te doen. Niet alleen om lekker te hobbyen, maar ook om veel geld uit te sparen. Door zoveel mogelijk zelf te doen bespaar je immers arbeidskosten. Blijf echter wel realistisch. Als je nog nooit eerder grootschalige veranderingen aan je motorfiets hebt gemaakt is het niet te verwachten dat dit nu wel zal lukken. Ga vooral geen klussen doen waar je je twijfels over hebt, want voor je het weet richt je meer schade aan dan dat je goed doet. Besteed moeilijke klussen dan ook zoveel mogelijk uit aan vakmensen en doe enkel de dingen waar jij je vertrouwd bij voelt zelf. Zo bespaar je onnodige reparatiekosten wanneer iets goed mis zal gaan.

Hoeveel tijd investeer je in het bouwen van een caferacer?

Tijd is geld. Daarom is het belangrijk om eerst een duidelijk plan te maken met betrekking tot het bouwen van de caferacer. Hoeveel tijd wil je hier maximaal aan besteden? Hou er ook rekening mee dat monteurs vaak over een wachtlijst beschikken. Hierdoor kunnen klussen die je uitbesteed plotseling langer duren. Door hier rekening mee te houden weet je precies wanneer je de caferacer eindelijk aan het ‘grote’ publiek kunt showen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *