De top 3 mooiste roadtrips van Europa

By  |  0 Comments


Door de coronacrisis zijn we met zijn allen aan huis gekluisterd en mogen we al een tijdje niet meer op reis naar het buitenland. Begint het bij jou ook zo te kriebelen en ben je alvast aan het nadenken over welke reis je echt wilt maken als het straks weer kan? Wij zijn alvast het web op gedoken om voor jou de top 3 mooiste roadtrips van Europa samen te stellen. Waar ga jij heen als alle codes weer op groen staan?

1. Sprookjesachtig Schotland: een roadtrip om nooit te vergeten

Vergeet Vietnam, Nieuw-Zeeland en Canada: om een écht sprookje te beleven blijf je gewoon in Europa! In Schotland vind je naast indrukwekkende natuur ook de rijke Gallische cultuur met zijn eigen taal, eten en gebruiken. Op jouw roadtrip in Schotland rijd je met de auto heel gemakkelijk overal heen. Vergeet vooral de eilanden Skye (doormiddel van een brug bereikbaar) en Lewis & Harris (met de pont) niet. Een weekendje in het sprookjesachtige Edinburgh maakt jouw roadtrip helemaal compleet. Wist jij dat deze stad de inspiratie was voor de Harry Potter reeks? J.K. Rowling schreef haar verhalen vanuit een schattig cafeetje dat uitkijkt op een kerkhof en het kasteel. Do we need to say more?

2. Steun de Italianen met jouw roadtrip door Italië

Italië werd afgelopen jaar als een van de eerste landen getroffen door de coronacrisis. De pandemie heeft een enorm effect op de Italiaanse economie gehad en veel gezinnen getroffen. Als het weer kan, waarom ga je dan niet op roadtrip door Italië? Italië is een veelzijdig land dat zich uitstekend leent voor een tripje met de auto. Schilderachtige landschappen met wijngaarden en cipressen, Middeleeuwse dorpjes, Romeinse architectuur en natuurlijk de betoverende kustlijnen en de rijke eetcultuur: Italië heeft het allemaal en verdient wat ons betreft dan ook deze plek in de top 3 mooiste roadtrips van Europa!

3. Surfen aan de gold… eh, Europese coast!

Ook voor sportieve roadtrippers is er in Europa genoeg te beleven. Zo leent de Franse, Spaanse en Portugese kustlijn zich bij uitstek voor een echte surf-roadtrip. Volkswagenbusje of niet, de ultieme vrijheid is toch wel het rondreizen met je surfplank op het dak! De beste golven vind je in de Franse kustplaatsen Mimizan en Biarritz en het Spaanse San Sebastian en Bilbao. Rijdt door naar Portugal voor idyllische (en rustigere) stranden.

TIP: Nèt niet in de top 3, maar oh zo mooi: ga eilandhoppen in Griekenland! Onze tips lees je hier.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *