Oktoberfest bezoeken: wat trek je aan?

By  |  0 Comments


Ben jij van plan om dit jaar het Oktoberfest in München te bezoeken? Dit fantastische volksfeest ter wereld staat bekend om de grote bierpullen en natuurlijk de traditionele tiroler kleding. Het Oktoberfest werd voor het eerste gehouden in 1810 ter ere van de Beierse kroonprins. Tegenwoordig is dit bierfestijn een van de grootste bierfestivals ter wereld.

Veel mensen vragen zich af: wat trek ik aan naar het Oktoberfest in München? Het antwoord op deze vraag is vrij gemakkelijk. Het grootste deel van de mannen op het feest draagt een lederhosen, terwijl vrouwen meestal een dirndl dragen. Als je het Oktoberfest gaat bezoeken is het dragen van deze traditionele kleding dan ook een absolute must. Lees hieronder meer over dirndls en lederhosen.

Dirndls voor dames

Een dirndl is het ideale jurkje om te dragen naar het Oktoberfest. Deze klederdracht kenmerkt zich door een smal bovendeel met een uitsnede. Ook wordt de dirndl vaak omringt door een schortje. Dirndl betekent letterlijk dienstmeisje. Het is dan ook niet zo gek dat dit tiroler pakje lijkt op het traditionele schoonmaak jurkje van vroeger. Op het Oktoberfest in Oktoberfest dragen alle dames een dirndl. Dirndls zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Zo is er voor iedereen wel een leuke dirndl te vinden. Het model met een blauw wit ruitjespatroon is op het Oktoberfest de populairste keuze. 

Lederhosen voor heren

Bijna alle mannen op het Oktoberfest dragen een stoere lederhosen. Dit is een traditionele leren broek dat vroeger in veel streken in Zuid-Duitsland en Oostenrijk werd gedragen. In sommige van deze streken wordt de lederhose nog steeds regelmatig gedragen. Toch zijn lederhosen tegenwoordig bekend als kleding om te dragen naar het Oktoberfest. Een lederhosen draag je meestal met bretels met daaronder een tiroler overhemd. Om je outfit compleet te maken mogen trachten sokken en alpen schoenen niet ontbreken. Een complete lederhosen outfit kopen om aan te trekken naar het Oktoberfest in München? Op Lederhosenwinkel.nl vind je een uitgebreid assortiment lederhosen van absolute topkwaliteit. De locals op het Oktoberfest zullen onder de indruk zijn van jouw lederhosen!

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *