Online schoenen kopen? 5 tips!

By  |  0 Comments


Vind jij het lastig om online schoenen te kopen? Dat begrijpen wij goed. Het kopen van schoenen in een fysieke schoenenwinkel biedt wat meer zekerheid over de juiste maat, pasvorm en draagcomfort. Daarnaast is het mogelijk om je te laten adviseren door een medewerker. Toch is het wel ideaal om online te winkelen. Het online aanbod is ontzettend groot, waardoor je vanuit huis gemakkelijk nieuwe schoenen kunt vinden die bij jou in de smaak vallen. Met een paar muisklikken kan je vervolgens deze schoenen bestellen. Maar waarop moet je letten voordat je beslist om een paar schoenen online te kopen? Wij geven je vijf handige tips!

 

#1. Retourbeleid

Voordat je overgaat op het daadwerkelijk kopen van schoenen is het van belang om je te verdiepen in de mogelijkheden als de schoenen niet goed zijn. Oftewel het retourbeleid van de desbetreffende webshop. Zijn de schoenen toch niet helemaal naar je zin? Dan moet je ze wel gemakkelijk en het liefst kosteloos terug kunnen sturen.

 

#2. Juiste maat

Als je ervoor kiest om schoenen te kopen van een merk dat je al vaker hebt gedragen, dan is de maat die je voorheen hebt gedragen waarschijnlijk de juiste. Op het moment dat je een ander model of merk wilt kopen is het van belang om goed te kijken naar de maattabel en ervaringen van anderen. Op basis van deze bevindingen kan je bepalen welke maat de juiste is.

 

#3. Vergelijk webshops

Het ideale van online schoenen kopen is dat je verschillende webshops met elkaar kunt vergelijken. Heb je schoenen gevonden die je graag wilt hebben? Dan is het gemakkelijk om te checken of deze in een andere webshop voor een betere prijs verkrijgbaar zijn. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald voor een paar schoenen.

 

#4. Lees de reviews

Het fijne aan online shoppen is dat je de mening van anderen kunt lezen. Voordat je beslist om een product te kopen is het verstandig om zowel de productervaringen als de reviews van de desbetreffende webshop te lezen. Lees je veel negatieve ervaringen? Dan is de kans groot dat je een miskoop voorkomt.

 

#5. Juiste materiaal

Schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. In veel gevallen kan je het beste kiezen voor schoenen van leer. Dit materiaal heeft namelijk een aantal goede eigenschappen. Zo zijn schoenen van leer gemakkelijk schoon te maken en staan ze bekend om de goede ventilatie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *