Je oude kleding verkopen op een vintagemarkt; 3 handige tips

By  |  0 Comments

Nieuwe kleding shoppen. Daar zijn we allemaal wel dol op. Maar tweedehands kleding (ver)kopen is net zo leuk en het is nog eens goed voor het milieu ook. Dat proberen wij met dit artikel te bewijzen. We geven je 3 tips, waarmee je je oude kleding op een vintagemarkt eenvoudig kunt verkopen, zodat je stiekem weer iets “nieuws” kunt scoren: tweedehands items die je absoluut niet in de winkelstraat vindt.

1. Huur een marktkraam

Een van onze eerste tips voor wanneer je je oude kleding op een vintagemarkt wilt verkopen, is: huur een marktkraam. Je kunt hiervoor terecht bij diverse bedrijven die gericht zijn op marktkraamverhuur. Zo’n kraam kan op een vintagemarkt erg goed van pas komen. Immers, een marktkraam kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het laten zien van diverse merchandise items tijdens een concert of evenement, maar je kunt een marktkraam dus ook gebruiken om er je oude kleding mee te verkopen. Marktkramen bestaan er in verschillende formaten en kleuren, waaronder blauw, geel en groen. En – niet geheel onbelangrijk – marktkramen zijn veelal eenvoudig op te zetten.

2. Gebruik een shopping app of een website

Hoewel we shopping apps over het algemeen voornamelijk kennen om er online vanuit onze luie stoel ons winkelmandje mee te vullen, kun je een shopping app ook gebruiken om er je oude (vintage) kleding mee te verkopen. Een voorbeeld van zo’n shopping app is United Wardrobe. United Wardrobe is een fashion marktplaats waar je terecht kunt voor het kopen én verkopen van onder andere tweedehands kleding. Deze shopping app bied je toegang tot miljoenen producten van meer dan 1 miljoen gebruikers. En het leuke is, dat die miljoenen producten tot 80% lager geprijsd zijn dan in de winkel (mocht je naast verkopen ook nog iets “nieuws” willen scoren). Vinted is een ander voorbeeld waarmee je je kleding kunt verkopen die niet meer bij je past. Behalve in de Vinted app, kun je ook terecht op hun website. Het enige dat je nodig hebt, is een profiel om deze community en marktplaats uit eerste hand (lees: tweedehand(s)) te ervaren.

3. Bezoek een swap party of (doe aan) kledingruil

Onze laatste tip in dit artikel heeft te maken met een zogenaamde swap party of kledingruil. Het bezoeken van een swap party is een leuke manier om je van je oude kleding te ontdoen en er “nieuwe” kleding mee te scoren. Een swap party is een ruilevenement waarbij iedereen kleding waarop ze zelf zijn uitgekeken meeneemt naar dat evenement of die beurs. Mocht er na het “swappen” of ruilen toch nog kleding overblijven die niemand past of die niemand wil? Zorg er dan voor dat je die kleding gescheiden in de textielbak inlevert, want ook dan krijgt het nog een tweede leven. En dat (hergebruik) geeft milieuwinst, omdat hergebruik de levensduur verlengt.

Welkte tips om je oude kleding te verkopen op een vintagemarkt weet jij nog meer?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *