4 originele materialen om te gebruiken voor een nieuw interieur!

By  |  0 Comments


Een nieuw interieur in het nieuwe jaar? Dit kan! Denk verder dan de gebruikelijke materialen en kies voor een originele toevoeging aan je huis. Aan welke materialen je dan kan denken, lees je in onderstaand artikel. Hierin lichten we alvast vier originele materialen uit.

1. Staal

Een materiaalsoort dat vaak als kil gezien word is staal. Echter hoeft dit helemaal niet zo te zijn omdat staal met vele ‘warme’ meubels en accessoires te combineren is. Stalen meubilair heeft een zeer moderne look en is tijdloos. Staal gaat goed samen binnen een industrieel interieur, in kleine maten kan dit ook binnen een modern interieur en een minimalistische inrichting. Staal is zowel in huis goed te combineren als in restaurants of bars, dit wordt steeds meer zichtbaar op diverse plekken.

2. Beton

Een materiaalsoort die in vele woningen vaak van nature aanwezig is, is beton. Beton hoeft niet altijd weggewerkt te worden achter behang, lagen verf of een vloersoort. Beton is een materiaal dat zeer neutraal is en binnen verschillende stijlen past. Natuurlijk kan je bij gebrek aan beton ook zelf de materiaalsoort in huis halen. Denk aan betonverf op de muren, een wasbak, een badkuip of accessoires zoals bloempotten en een bijzettafel. Er zijn ook diverse andere mogelijkheden om kleine aanpassingen aan huis te doen voor een groots effect.

3. Kurk

Een ongewone en vrij onbekende materiaalsoort voor in het interieur is kurk. Zo kan je een volledige wand met kurk laten bedekken of kies voor een prikbord/moodboard of foto wand met gebruik van kurk. Kurk is een wat apartere materiaalsoort en heeft van nature een ‘drukke’ uitstraling, combineer dit dus met een rustige indeling en kies ervoor om effen meubels te combineren met kurk. Daarnaast wordt kurk 100% natuurlijk gemaakt en verbeterd het de akoestiek in een ruimte. Kurk kan je ook bij veel winkels vinden in de vorm van: vazen, fotolijstjes en waxinelichtjes/kaarsenhouders. De ideale accessoires voor kleine details van kurk in je interieur.

4. Jute

Het materiaal dat menig mens alleen van sinterklaas kent of het hiermee associeert is natuurlijk jute. Dit is een zeer natuurlijke materiaalsoort die het beste werkt in zijn originele kleur. Denk eens aan een poef van jute, in het leeshoekje of de kinderkamer. Of voeg een natuurlijk detail toe door middel van een vloerkleed onder je bijzettafel of bij je zithoek. Jute is ook erg leuk om te verwerken in een mand (lectuurbak), voor kranten, tijdschriften en folders.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *