Ooit gehoord van een akoestisch schilderij?

By  |  0 Comments


Het valt je meteen op als je in een lege of relatief lege ruimte loopt. De akoestiek is anders dan dat van een ruimte waar veel meubelen en andere zaken staan. Een lege ruimte klinkt hol en kan zelfs een beetje galmen. Werk je in een grote ruimte of een kantoortuin, dan kan dat heel gezellig zijn, maar steeds meer mensen hebben er moeite mee. Door het geroezemoes op de achtergrond is écht geconcentreerd werken vaak niet mogelijk. Toch houden we van gezelligheid van collega’s om ons heen. Hoe krijg je meer rust in je ruimte? Heb je wel eens van een akoestisch schilderij gehoord?

Hoe werkt een akoestisch schilderij precies?

Frons gerust je voorhoofd als je de term akoestisch schilderij tegenkomt. Dit lijkt op het eerste gezicht wellicht een fantasiewoord. Een schilderij, gemaakt van geluid? Bij velen zal dat de eerste associatie zijn. Dat is echter niet de betekenis. We spreken van een akoestisch schilderij als het materiaal waarop het schilderij is aangebracht, geluiden kan absorberen. Dat is precies wat een akoestisch schilderij doet. Achter het schilderij zelf, zit een dikke laag geluidsabsorberend schuim. In dat schuim zitten duizenden minuscule gaatjes waardoor het geluid effectief afgevangen wordt. 

Wat zijn de voordelen van een akoestisch schilderij in je woning of bedrijf?

Geluidsmetingen tonen het aan. Akoestische schilderijen die minimaal een oppervlak hebben van 20% tot 30% van het vloeroppervlak, dempen het geluid in je ruimte op aantoonbare wijze. Je kunt met een akoestisch schilderij tot wel 90% van je achtergrondgeluid wegvangen. Thuis zorgt een geluiddempend schilderij voor de broodnodige relaxte sfeer als je echt tot rust wil komen. Op je werk, zeker in een kantoortuin, nemen geluiddempende schilderijen zoveel geluid weg, dat je medewerkers veel beter geconcentreerd kunnen werken, minder stress ervaren en uiteindelijk een stuk productiever zijn. Met andere woorden, investeren in akoestische schilderijen is iets dat zich snel terugbetaalt.

De uitstraling van een akoestisch schilderij

Als je een akoestisch schilderij goed bekijkt, zie je dat een dergelijk kunstwerk over het algemeen een matte uitstraling heeft. Daardoor is het van zichzelf al rustig voor je ogen en draagt het bij aan een ingetogen en rustige sfeer in elke ruimte waar je hem ophangt. Een leverancier van geluiddempende schilderijen heeft een grote diversiteit aan onderwerpen en uitvoeringen waaruit u kunt kiezen. Abstracte kunst, landschappen, portretten of futuristische beelden, ze zijn met smaak uitgezocht en gemaakt en te bestellen in veel verschillende formaten. 

Hoe kun je een akoestisch schilderij op maat bestellen?

Er zijn geluiddempende schilderijen in diverse standaardmaten. Neem de tijd om de collectie te leren kennen en bekijk de verschillende thema’s en kleurencombinaties. Als je een geluiddempend schilderij zoekt om meer rust te creëren, zoek dan een schilderij dat ook wat kleurgebruik betreft, niet te veel de aandacht zal trekken. Je kunt natuurlijk ook zoeken naar een akoestisch schilderij dat helpt om akoestische rust te geven, maar visueel best in het oog mag springen. Elk akoestisch schilderij krijgt u geleverd met een baklijst, te bestellen in meerdere tinten.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *