Hoe kies ik een buitenkleed voor mijn tuin?

By  |  0 Comments
De lente is in aantocht en het begint al te kriebelen. Hoe kan je dit jaar je tuin weer omtoveren tot een waar zomers paradijs? Natuurlijk inventariseer je eerst wat je al in huis hebt, of eigenlijk in de tuin. Een tuintafel, tuinstoelen en een loungeset? Dan heb je al een groot gedeelte voor elkaar! Maar nu de aankleding nog. 

Welk kleed leg ik op mijn terras bij de tuintafel?

Bij de aankleding van een tuin denkt men gelijk aan leuke planten, kussens en plaids. Maar er is nog veel meer mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan een gezellige lichtslinger of een mooi buitenkleed. Zo’n kleed kan je onder de tuintafel leggen bij de loungeset of bij de tuinset. Een buitenkleed is gemaakt van ander materiaal dan een binnenkleed. Een buitenkleed heeft vaak weerbestendige eigenschappen en is gemaakt van polypropyleen, jute, bamboe of plastic.

Welke vorm en kleur past er bij mijn tuintafel?

Een buitenkleed wordt vaak bij een loungeset gebruikt onder de tuintafel, maar welke past nou mooi in jouw tuin? Het is belangrijk om te kijken naar de vorm en de kleur van de tuintafel, tuinset en de kleuren in jouw tuin. Een speels effect creëer je door verschillende vormen samen te gebruiken. Een rechthoekige tuintafel met een rond tuinkleed of andersom. Heb je een teakhouten tuintafel en veel kleuren in de tuin? Gebruik dan ook een tuinkleed met bijpassende kleuren. Heb jij een donkere tuintafel? Gebruik dan een kleed met neutrale kleuren om het een rustig maar sfeervol geheel te houden. Naast de kleur en vorm is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte van het buitenkleed. Niets zo jammer dat je er thuis achter komt dat het kleed veel te klein is of juist te groot en niet past. Meet dus van te voren op hoeveel ruimte je hebt en of er een gangbare maat beschikbaar is. Per merk kan dit heel veel verschillen dus zoek dit vooraf uit.

De puntjes op de ‘i’?

Ligt jouw nieuwe buitenkleed te shinen onder je tuintafel? Dan kan je de rest van het terras aankleden met jouw favoriete accessoires; kussens, plaids of een plaid, planten, een poster of een lichtsnoer! Ben je helemaal verliefd geworden op een buitenkleed maar past jouw tuintafel er totaal niet bij? Dan kan je natuurlijk ook een nieuwe tuintafel kopen. Wil je duurzaam bezig zijn? Verkoop dan jouw tuintafel voor je een nieuwe koopt.
Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *