Goedkoop je woonkamer opnieuw inrichten

By  |  0 Comments


Het opnieuw inrichten van je woonkamer hoeft niet veel geld te kosten. Ook met een klein budget geef je de zithoek al een nieuwe en frisse look. Je moet alleen even weten waar je op moet letten. In het onderstaande artikel lees je 6 handige tips om te besparen op het interieur van de woonkamer. Welke tips en ideeën ga jij toepassen?

  1. Bepaal wat aan vervanging toe is

Als je de woonkamer opnieuw gaat inrichten, hoef je natuurlijk niet alles te vervangen. Vaak zijn er slechts een paar meubelstukken aan vervanging toe. Breng deze items eerst in kaart zodat je gericht op zoek kunt naar iets anders. Het is onnodig om geld uit te geven aan grote meubelstukken die nog prima een tijdje mee kunnen.

  1. Schaf een goedkope hoekbank aan

De bank is het belangrijkste meubelstuk van de woonkamer. Het is daarom niet overbodig om hier extra aandacht aan te besteden. Kies een comfortabele bank uit in een passend formaat. Wist je dat hoekbanken in verhouding vaak goedkoper zijn dan twee kleine banken of een 2-zitsbank met een losse stoel ernaast? Een hoekbank zit bovendien erg fijn en geeft de ruimte tegelijkertijd een stijlvolle uitstraling.

  1. Verander de indeling

Of je nou allerlei nieuwe items koopt of liever zo min mogelijk meubelstukken vervangt: het is altijd een goed idee om de indeling te veranderen. Zo krijgt de zithoek direct een andere uitstraling! Draai de hoekbank een kwartslag, zet het tv-meubel op een andere plek en verschuif de salontafel. Wedden dat alles weer als nieuw oogt?

  1. Voeg andere muurdecoratie toe

Woonaccessoires doen veel voor het interieur. Probeer hier dus eens wat variatie in te brengen. Hang bijvoorbeeld andere decoratie aan de muur. Creëer een creatieve fotomuur met grote lijsten voor een trendy resultaat. Of ga juist voor een strakke drieluik met enkel zwart-wit foto’s. Het laten afdrukken van foto’s of de aanschaf van mooie posters is vaak erg budgetvriendelijk.

  1. Werk met kamerplanten

Ook kamerplanten zijn een mooie en goedkope vorm van decoratie. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil! Koop een sterke plant die gemakkelijk te onderhouden is, zodat je er lang plezier van hebt. Goedkope plantenpotten scoor je bij de kringloopwinkel.

  1. Pimp, repareer en recycle

Probeer eens wat vaker spullen te repareren voordat je het weg doet. Of geef een meubelstuk een make-over met een likje verf zodat het weer bij je huidige interieurstijl past. Pimpen en recyclen is ook nog eens een hele creatieve bezigheid!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *