Tips voor het uitkiezen van de juiste ondervloer!

By  |  0 Comments


Het kiezen van een vloer is leuk, want zo begin je met het inrichten van jouw huis, kamer of kantoor. Maar je kunt helaas niet zomaar de vloer leggen. Vanwege verschillende redenen is het belangrijk om een goede ondervloer te leggen. Maar welke kies je?

Het belang van een ondervloer

Vaak wordt gedacht dat je alleen bij een houten vloer een ondervloer nodig hebt. Echter is dit ook nodig met laminaat en parket. Een ondervloer zorgt namelijk voor versteviging. Je kunt zonder een ondervloer al snel je echte vloer beschadigen en dat is natuurlijk zonde. Een ondervloer verlengt eigenlijk de levensduur van je vloer. Daarnaast zorgt het voor een betere isolatie en dempt het geluid. Woon je op een bovenverdieping, dan zijn je onderburen ook dankbaar. Heb je vloerverwarming? Dan is het goed om te kiezen voor een warmte doorlatende ondervloer. Je wilt immers wel dat de vloerverwarming tot zijn recht komt. Onder de waterdoorlatende ondervloer plaats je dampdichte folie.

Eigenschappen van een ondervloer

Stel je wilt laminaat kopen, kijk dan welke ondervloer je nodig hebt. Zoek uit wat voor ondergrond je hebt en wat de type eigenschappen van de ondervloer moeten zijn. Wil je dat het geluidsreducerend is? Dan kun je het beste voor Goldline of Isoline+ kiezen en Aluline links laten liggen. Heb je vloerverwarming? Kies dan aluline en nooit Isoline+. En zo is een Blueline ondervloer geschikt voor elke type ondergrond, maar is Aluline, Goldline en Flexxflo alleen geschikt voor beton. Isoline en Isoline+ liggen het lekkerste in een droge ruimte. Je zoekt dus zowel uit welke vloer bij jou past, als welke ondervloer je nodig hebt.

Ondervloer kiezen

Je hebt de tijd genomen om de juiste vloer te kiezen en die tijd moet je nu ook steken in het kiezen van een ondervloer. Het is misschien iets minder leuk, omdat je het natuurlijk niet gaat zien. Maar geloof ons: op de lange duur ga je hier zeker profijt van hebben. Weet je al wat voor vloer je wilt of ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan deze 3 inspirerende voorbeelden van houten vloeren in de woonkamer.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *