3 inspirerende voorbeelden van houten vloeren in de woonkamer

By  |  0 Comments

Houten vloeren blijven zeer populair. Een houten vloer staat namelijk zeer stijlvol in zo goed als ieder interieur. Daarnaast zijn houten vloeren zeer duurzaam. Een houten vloer kun je helemaal aanpassen naar je eigen smaak, van de houtsoort die je kiest tot het legpatroon en de kleur van het hout. Met een houten vloer voeg je flink wat waarde toe aan je woning, zeker als je een massieve visgraat of een ander stijlvol vloerpatroon aanlegt. Dit zijn 3 inspirerende voorbeelden van houten vloeren in de woonkamer.

Lichte visgraat houten vloer in de woonkamer

De visgraat vloer is helemaal terug van weggeweest. Deze vloer straalt tijdloze elegantie uit. Het klassieke patroon van korte houtstroken wordt regelmatig aangelegd in een patroon dat doet denken aan een visgraat. Deze houten vloer roept beelden op van hoge plafonds, kroonluchters en grote ramen. De visgraat vloer wordt al sinds de 15e  eeuw aangelegd als siervloer. Je kunt kiezen uit diverse afwerkingen en kleurnuances om de vloer naadloos aan te laten sluiten bij je interieur. Door te kiezen voor een lichte houtkleur staat de visgraat onder andere prachtig in een Scandinavisch interieur of in een interieur met een industriële afwerking.

Woonkamer met wit geoliede eikenhouten vloer

Een eikenhouten vloer is een rustieke en klassieke houten vloer. Door te kiezen voor een wit geoliede eikenhouten vloer krijgt je woning een lichte uitstraling en zorgt de vloer voor een rustige sfeer. Deze vloer staat niet alleen mooi in een romantisch interieur maar kan ook zeer stoer overkomen in combinatie met de juiste meubelstukken. Ga voor een zwaar geborstelde vloer waardoor de nerven extra benadrukt worden en de hardere delen goed zichtbaar zijn. Voor een nog robuustere en sterkere uitstraling kies je voor een eikenhouten vloer in een donkere kleur. Hierdoor krijgt de woonkamer direct een huiselijke en warme uitstraling. Een echt houten vloer straalt automatisch veel sfeer uit, omdat het natuurlijke materiaal makkelijk te combineren is en prettig aanvoelt. Heb jij al een eiken vloer? Laat je eiken vloer lakken voor een compleet andere uitstraling.

Kopshouten vloer voor je woonkamer

De kopshouten vloer bestaat uit massieve houtblokjes die uit de dwarsrichtingen van de stam komen. Hierdoor zijn de jaarringen van de stam in ieder blokje zichtbaar. Een kopshouten vloer vertelt echt een verhaal. De vloer brengt niet alleen leven in je interieur maar is ook sterk slijtvast. Zo is deze houten vloer zelfs geschikt voor zware bedrijfsmatige toepassingen. Houd er wel rekening mee dat de kopshouten vloer een van de weinige houten vloeren is die niet samengaat met vloerverwarming. Wil jij een chique uitstraling in de woonkamer? Dan is dit een uitstekende keuze.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *