6 fijne lichaamsbehandelingen en andere tips voor een moment van selfcare

By  |  0 Comments


Soms vergeten we onszelf op de eerste plek te zetten. In een druk bestaan kan het lastig zijn die hoognodige tijd voor jezelf vrij te maken. Toch is zorgen voor jezelf, oftewel selfcare erg belangrijk. Waarom is dat eigenlijk zo belangrijk en wat kun je doen om goed voor jezelf te zorgen? Met deze fijne tips kom je lichamelijk en geestelijk tot rust en zorg je ook nog eens goed voor jezelf. Hoogste tijd om deze momenten in te gaan plannen. 

Waarom selfcare?

De term selfcare zegt ons waarschijnlijk allemaal wel wat. Voor iedereen betekent het iets anders, maar simpel gezegd is selfcare alles wat jij doet voor jezelf om je mentaal en fysiek gezien goed te voelen. Dit is heel belangrijk om stress tegen te gaan en je gezond te voelen. Stress heeft namelijk een grote invloed op heel veel belangrijke processen in je lichaam. We zijn vaak bezig met anderen om ons heen en vergeten dat we zelf ook belangrijk zijn. Als jij goed in je vel zit, kun je namelijk nog beter voor mensen om je heen zorgen zonder dat je eraan onderdoor gaat. Het geeft je kracht en zelfvertrouwen, zodat je volop in het leven staat. 

Kalknagels verwijderen 

Selfcare kan al betekenen dat je eindelijk eens tijd maakt voor die behandeling die zo nodig is, zoals bijvoorbeeld een kalknagel verwijderen. Het kan iets zijn dat je al maanden uitstelt omdat je jezelf dus eigenlijk niet belangrijk genoeg vindt. Een kalknagel laseren kan ervoor zorgen dat je binnen een paar behandelingen van het probleem af bent. 

Ontspannende massage

Er zijn niet veel mensen die niet kunnen genieten van een ontspannende massage. Een favoriet moment van selfcare is dan ook voor velen het boeken van een massage. Vaak is het vooruitzicht ernaartoe al reden om te kunnen ontspannen. Een massage zorgt dat de spieren kunnen ontspannen en verbetert de bloedcirculatie. Massages zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt dus kiezen voor een ontspanningsmassage, maar mogen ze je iets harder aanpakken, dan kun je ook kiezen voor een sportmassage of bindweefselmassage. Een hot-stone massage is ook heerlijk in combinatie met de warmte van de stenen. 

Natuur om je heen

Wie beter wil kunnen ontspannen moet vaker de natuur opzoeken. Heb je vaak last van stress en lukt het niet je hoofd leeg te maken? Maak dan een lange wandeling door het bos of een ander natuurgebied. De combinatie van natuur en beweging heeft een gunstig effect op je geestelijke gesteldheid. Dit komt onder andere door de frisse lucht, maar ook door het helende effect dat de natuur heeft op ons immuunsysteem. Het is dan ook de perfecte manier om op te laden. Plan dus regelmatig een tripje naar de natuur. 

Voor altijd haarvrij

Voor veel mensen is ongewenste haargroei een doorn in het oog. Scheren zorgt voor vervelende bultjes en waxen is soms zo pijnlijk dat je het één keer doet en nooit weer. Wil je je nu eindelijk eens niet meer druk maken over beharing op ongewenste plekken? In dat geval kun je het beste kiezen voor laser ontharen. Dit is een behandeling waarbij de haren door middel van een laser bij een wortel worden vernietigd. Dit zorgt ervoor dat ze niet of nauwelijks terugkomen. Zo kun je straks zonder er over na te hoeven denken in je badkleding over het strand. 

Kom tot jezelf met yoga of meditatie

Yoga is een hele fijne manier om voor jezelf te zorgen. Het brengt je namelijk naar het hier en nu, waardoor je weinig kan stilstaan bij wat is geweest of wat nog gaat komen. De focus ligt vaak op ademhaling, waardoor je lichaam nog beter in staat is te ontspannen. Verwacht niet dat je de eerste sessie als herboren thuiskomt. Soms duurt het wat langer voordat je er de vruchten van plukt. 

Tijd voor jezelf

Selfcare kan al zo simpel zijn als gewoon even tijd met jezelf doorbrengen. Vaak staan we het grootste gedeelte van de dag ‘aan’. Op je werk, met vrienden/familie en thuis met je partner en gezin. Hoewel dit vaak leuke dingen zijn, kan het uiteindelijk veel van je energie wegslurpen. Tijd voor jezelf is dan ook echt tijd voor jezelf. Plan helemaal niets en doe waar je zelf in hebt. Ga de stad in voor een kop koffie of lees een boek op de bank. Spreek niet met mensen af, maar blijf lekker alleen zodat je kan opladen voor de rest van de week.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *