Beproefde manieren om snel af te vallen

By  |  0 Comments


Het is de vraag van deze tijd: hoe kun je snel en makkelijk afvallen? Sinds eind jaren vijftig – met de opkomst van fastfood – is het aantal te dikke mensen in de populatie enorm snel toegenomen. Het aantal mensen met obesitas groeit nog steeds. Om te voorkomen dat het zo ver komt behandelen we hier een aantal beproefde manieren om snel af te vallen

Suiker is killer

Het aller-, allerbelangrijkste is om te beginnen met het wegdoen van suiker in huis. Suiker is erg slecht voor je. Gemiddeld zeggen experts dat een persoon 25 gram suiker per dag mag innemen en dat is inclusief natuurlijke suikers zoals de fructose in een appel, banaan of peer. Je snapt het al: dat is bijna niets. En dus is het belangrijk om frisdrank, koekjes, snoepjes en chocolade uit huis weg te doen. En ja, dat betekent ook geen thee meer, of koffie, met twee schepjes suiker. Afvallen begint met een strijd tegen suiker.

Koolhydraten niet, eiwit wel

Het is belangrijk om te kiezen voor een koolhydraatarm dieet. Het is belangrijk om in plaats van pasta, witbrood en gebak juist veel groente, fruit en peulvruchten te eten. Bovendien is het belangrijk om veel eiwitten te eten: vlees, vis, maar ook eieren en zuivel zijn erg gezond. Neem bijvoorbeeld een bakje yoghurt, peuzel op een paar pistachenootjes, smeer avocado op je brood en kauw op een paprika. Als je nog honger hebt, eet dan een wortel.

Eet groente

Het klinkt misschien cliché en je moeder heeft het al honderd keer geroepen, maar: eet vooral heel veel groenten. De lekkerste groenten zijn zo lekker omdat ze natuurlijk zijn: natuurlijke producten smaken altijd echt. Als je echt honger hebt is het goed om veel groente te eten, want groentes bevatten weinig calorieën en je hoeft je dus niet in te houden. Eet dus gerust twee borden spinazie, zonder je zorgen te maken of je weer wat aankomt.

Geen stress

Een andere goede tip als het gaat om afvallen is om te doen aan vermindering van stress. Stress zorgt voor een hormoon genaamd cortisol, wat afvallen tegenwerkt. Cortisol zorgt er namelijk voor dat je gaat eten. Het is dus moeilijk om af te vallen als je gestrest bent. Stress tegengaan, hoe doe je dat eigenlijk? Wel er zijn een aantal tips: ga eerder naar bed, lees een goed boek en maak je gewoon geen zorgen door bijvoorbeeld een dag geen nieuws te lezen.

Wat moet je vooral niet doen?

Er zijn een aantal dingen die je absoluut niet moet doen als je wilt afvallen: dat is het drinken van frisdrank of alcohol. Ook het eten van kant-en-klare maaltijden uit de diepvries of snel een bakje cornflakes is erg ongezond. Doe dat dus vooral niet. Ook werkt het niet om gelijk te gaan stoppen met eten: je zult er alleen maar door terugvallen en allerlei lekkernijen zullen moeilijk zijn om te laten staan. Ga dus gewoon rustig aan de slag met het veranderen van je eetpatroon. Op die manier maak je de meeste, maar ook de snelste winst. Benieuwd naar hoe je op een gezonde manier kan afvallen? Lees het hier.

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *