Loodgieterswerk: wat kan een loodgieter precies voor je doen?

By  |  0 Comments


Het beroep loodgieter bestaat al jaren. Waar de loodgieter zich in het verleden alleen bezig hield met het aanleggen en onderhouden van waterleidingen van lood is het takenpakket tegenwoordig flink uitgebreid. In dit artikel gaan we kijken welke taken tot het takenpakket van een loodgieter behoren.

Na afloop van de Tweede Wereldoorlog groeide het aantal loodgieters flink. Door de wederopbouw was er voldoende werk te doen en werd het takenpakket van de loodgieter zelfs uitgebreid. Welke taken behoren tot het takenpakket van een loodgieter?

Het oplossen van lekkages

Een loodgieter weet als geen ander hoe het lekkages aan waterleidingen moet oplossen. Het installeren, onderhouden en repareren van waterleidingen zit in het bloed van een loodgieter. Wanneer je te maken hebt met een lekkage, gaat de loodgieter kijken waar het lek zich bevindt. Als de loodgieter het lek eenmaal gevonden heeft, zal hij je adviseren de waterleidingen te repareren of te vervangen.

Reparaties en onderhoud CV-ketel

We zijn (met name in de winter) behoorlijk afhankelijk van onze CV-ketel. Deze ketel zorgt er dagelijks voor de we de beschikking hebben over warm water. Hiermee kunnen wij ons huis verwarmen, de afwas doen en een warme douche nemen. Eens in de 12 à 15 jaar is een CV-ketel toe aan vervanging. Tussendoor is het goed mogelijk dat het gebreken vertoont. In beide gevallen kun je een loodgieter raadplegen.

Verstoppingen

Een verstopping in het riool of toilet is alles behalve prettig. De geuren zijn namelijk onaangenaam en daarbij is het riool of toilet tijdelijk buiten gebruik. In dit geval kun je een loodgieter raadplegen. Zij kennen van allerlei verschillende methoden om het riool te ontstoppen.

Eigenlijk behoren alle taken rondom gas en water (in een huis) tot het takenpakket van een loodgieter. Zo zijn er ook loodgieters die een badkamer, toilet of zelfs een keuken installeren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *