Hoe kun je besparen op autorijden?

By  |  0 Comments


Als je een auto hebt en geld wilt besparen kun je twee dingen doen. Je kunt kiezen voor een goedkope autoverzekering maar je kunt ook leren om zuinig te rijden. Zuinig rijden is niet moeilijk en iedereen kan het! Onderstaande tips laten zie hoe je 10% benzinekosten kunt besparen. Mits je de tips consequent toepast natuurlijk ;-).

Optrekken en remmen

Wist je dat je de meeste brandstof verbruikt bij het optrekken? Na het remmen moet je weer optrekken. Dit kost dus extra benzine. Het is daarom aan te raden om zo veel mogelijk met gelijkmatige snelheid te rijden en remmen en optrekken voorkomen. Anticipeer op het verkeer en laat het gas los als in de verte het stoplicht op rood staat. Veel auto’s rijden met 90 kilometer per uur het zuinigst. Heb je een auto met cruise control? Gebruik deze dan! Op deze manier rijd je met gelijkmatige snelheid en bespaar je brandstof.

Schakelen

Je kunt ook besparen met schakelen. Schakel zo vroeg mogelijk door naar een hogere versnelling. Op deze manier draait de motor op een laag toerental en rijd je energiezuinig. Een benzine- en LPG-auto schakel je verder bij maximaal 2500 toeren en een dieselauto schakel je terug bij 2000 toeren.
Rij in een zo hoog mogelijke versnelling met een laag toerental en bespaar!

Als je geen schakelauto hebt, kun je natuurlijk niet schakelen. Maar ook voor een automaat zijn er bespaartips. Vermijd de sportstand en gebruik de ecostand of de normale stand. Een andere tip is om het gaspedaal iets op te laten komen als je op de juiste snelheid zit. De automaat schakelt dan over naar een hogere versnelling. Hierdoor rijd je zuiniger.

Rol uit, ontkoppel niet

Moet je snelheid minderen? Dan is het beste om het gas los te laten, niet te ontkoppelen en niet terug te schakelen. Als je zuinig wil rijden en brandstof wilt besparen tenminste. Rijd uit in de versnelling waarin de auto op dat moment staat. Op deze manier rem je op de motor en wordt de brandstoftoevoer afgesloten.

Door bovenstaande tips consequent toe te passen kun je brandstof besparen. Dit merk je in je portemonnee en is mooi meegenomen! Heb je zelf nog goede ideeën om brandstof te besparen en dus goedkoper auto te rijden? Deel het met ons in de reacties!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *