Drie manieren om je ramen leuk te decoreren!

By  |  0 Comments


Raamdecoratie bepaalt in grote mate de sfeer in je woning,. Het daglicht, schemer en de avond/nacht zorgen immers voor een ander beeld en dat kan door raamdecoratie worden versterkt op een sfeervolle wijze. Raamdecoratie heeft zowel invloed op de buitenkant als binnen. Daarbij kan isolatie ook door de keuze van je gordijnen of andere producten worden bepaald. Hieronder staan wat tips.

1. Gebruik plissé gordijnen

Een van de meest elegante oplossing voor raambedekking is een plissé gordijn. Dat is een strak geplooide stof. Plissé is ook het Franse woord voor geplooid. Dit soort gordijnen is in standaard maten te koop maar worden in het algemeen op maat gemaakt als alle ramen ervan worden voorzien. De bediening kan handmatig maar ook mechanisch, met of zonder afstandsbediening is mogelijk. Door de geplooide stof hebben deze gordijnen altijd een luxe en elegante uitstraling zeker in combinatie met zonlicht.

Plissé gordijnen zijn in iedere kleur verkrijgbaar en je kunt ze dan ook probleemloos aanpassen aan je interieur. Door de dikte van de geplooide stof hebben plissé gordijnen een grote isolerende werking. Indien ze gesloten worden, kunnen ze je woning op extra warme dagen koel houden en de warmte ‘s avonds en in de koele seizoenen binnen houden. Een uitstekende keuze als je voor elegant gaat.

2. Houten jaloezieën om je buren jaloers te maken

Hout is een materiaal dat bij vrijwel ieder interieur past. Als je kiest voor houten jaloezieën, zijn er echter nog meer voordelen. Met jaloezieën kan je echt spelen met het zonlicht en heb je een raambedekking die de zon niet alleen buitensluit. Er is weinig zo romantisch als het zonlicht dat wordt getemperd door de vele opties die jaloezieën kennen. Daarbij heeft hout als natuurlijk materiaal nog diverse andere voordelen. Hout voor jaloezieën met de juiste keurmerken wordt niet ten laste van het milieu gewonnen en gaat veel langer mee dan andere soorten raamdecoratie. Houten jaloezieën hebben uitstekende isolerende eigenschappen. Zowel van de buitenkant als binnen is deze raamdecoratie uiterst elegant.

3. Gordijnen van luxe stoffen

Het sluiten van luxe overgordijnen geeft meteen een heel andere sfeer in een kamer. Overgordijnen met een plooi staan knus en zorgen er ook voor dat de kamer een sfeer van gezelligheid oproept. Gordijnen zijn in onze streken al eeuwen in gebruik als raamdecoratie. Vroeger werden ze zowel gebruikt om de zon buiten te houden als voor privacy als het licht aanging in de avond. Zonwering is vandaag de dag meestal op een andere manier geregeld en de gordijnen komen dan aan de orde als het donker wordt. Overgordijnen kunnen voor ieder soort interieur worden gekozen. Ze zijn er in alle kleuren en patronen.

Overgordijnen kunnen lang meegaan en mooi blijven indien de wasvoorschriften worden gevolgd. Vaak is chemisch reinigen de meest voor de hand liggende optie. De uitstraling van luxe overgordijnen is bijzonder elegant zowel buiten en binnen. Indien de gordijnen tot op de grond komen, is de isolatie goed omdat er een luchtlaag ontstaat met isolerende eigenschappen. Het kan soms een nadeel zijn dat de cv radiatoren worden afgedekt door de gordijnen.

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *