Wat bieden houten jaloezieën?

By  |  0 Comments


Ben je van plan om nieuwe raamdecoratie te kopen? Dan heb je veel verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor gordijnen, rolluiken, jaloezieën of shutters. Elk type raamwering heeft als functie om het licht buiten te sluiten of om juist licht binnen te laten. Toch geeft elk soort raamwering weer een andere sfeer aan de ruimte. Gordijnen kunnen de kamer een sfeervolle uitstraling geven en geven de ruimte wat knusheid. Rolluiken zijn ideaal om een woning koel te houden op zonnige dagen. Houten jaloezieën geven daarentegen weer een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte en hebben als voordeel dat je zowel licht kunt uitsluiten als licht kunt binnenlaten. Houten jaloezieën zijn ook ideaal omdat je zelf de mate van privacy kunt instellen. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten hout en maten. Ga je nieuwe houten jaloezieën kopen? Dan wil je vast graag weten wat de voordelen zijn en wat er mogelijk is. Je leest het hier.

De voordelen van houten jaloezieën

Het gebruik van houten jaloezieën als raamdecoratie heeft veel voordelen. Een van de grootse voordelen is dat door het materiaal, hout, de jaloezieën vaak een warme uitstraling hebben en dat ze door het natuurlijke karakter ook vrijwel in elke woonstijl passen. Zo passen houten jaloezieën niet alleen goed in een botanische woonstijl, maar natuurlijk ook in de landelijke woningstijl. Ook zijn deze jaloezieën goed te combineren meteen industriële look en geeft deze raamdecoratie iets meer warmte aan het staal of beton. De houten jaloezieën hebben door het gebruik van de natuurlijke materialen een rustige uitstraling. Een ander voordeel aan het gebruik van houten jaloezieën is dat je zelf de mate van licht kunt bepalen. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe ver je ze open op dicht wilt doen. Doordat het licht ook nog eens op de houten jaloezieën valt, komt het licht zachter de ruimte binnen. Dat geeft ook een vredig en rustig effect! Daarnaast heeft het hout nog een ander voordeel, het heeft namelijk een isolerende functie. Hierdoor zorgt het ervoor dat in de zomer – bij gesloten jaloezieën – de ruimte koel blijft en in de winter er meer warmte binnen blijft. Ook heeft hout als functie dat het geluid dempt. Als laatste voordeel zijn de houten jaloezieën ook nog eens makkelijk in onderhoud. Met een plumeau of een stofdoek maak je snel eenvoudig de houten jaloezieën stofvrij. Ook kun je ze afnemen met een vochtige doek. Door het eenvoudige onderhoud, de diverse functies en het duurzame materiaal zijn houten jaloezieën ideaal als raamdecoratie.

Houten jaloezieën aanschaffen?

Het aanschaffen van houten jaloezieën kent dus verschillende voordelen. Daarnaast is er ook nog een groot aanbod aan verschillende soorten jaloezieën. Je kunt kiezen voor donker aciahout, licht beukenhout of voor klassiek mahoniehout. Er is een tal van verschillende houtsoorten beschikbaar. Daarnaast heb je ook keuze in de breedte van de latten. Brede latten zonder voor een rustieke uitstraling terwijl smalle latten een meer intieme sfeer aan de ruimte geven. Ook kun je nog kiezen uit verschillende kleuren, denk aan wit, zwart, beige of andere kleuren. Er is dus een groot en divers aanbod aan houten jaloezieën, zo kun je altijd een model kiezen wat het beste past bij jouw woonstijl, huis of persoonlijke smaak.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *