Waarom jij een kledingkast op maat moet hebben

By  |  0 Comments

Is jouw kledingkast wel een keer aan vervanging toe? Dan heb je er waarschijnlijk al aan gedacht om naar een winkel als de IKEA te gaan. Net als de rest van Nederland. Maar wist je dat er nog veel meer plekken zijn waar jij een gave kledingkast kan uitzoeken? Of nog beter, helemaal zelf naar eigen wensen kan samenstellen? Klachten die wij regelmatig van mensen horen omtrent hun kledingkast zijn dat ze niet perfect passen bij hun interieur en dat ze sommige ruimte niet gebruiken. Of anders ingedeeld zouden hebben. Herken je jezelf hierin? Dan is een kledingkast op maat precies wat jij nodig hebt.

Perfect op maat

Het eerste voordeel wat je met een kledingkast op maat hebt is dat je hem precies in het juiste formaat kunt kiezen. Vaak zie je toch dat je nét tekort komt, of dat die juist net te groot is om fatsoenlijk de deur van je slaapkamer open te doen. Met een kledingkast op maat is dit verleden tijd. Je kunt namelijk helemaal zelf de hoogte en breedte van de kast bepalen.

Beschik je over een kleine(re) slaapkamer en heb je veel kleding? Dan kan een grote kledingkast nogal wat ruimte in beslag nemen. In dat geval zou een hoekkast je misschien de uitkomst kunnen bieden! Deze plaats je waar twee muren samenkomen, zodat deze ruimte niet onbenut blijft.

Past bij je interieur

Een ander groot voordeel van een kledingkast op maat is dat je hem volledig kunt laten aansluiten bij het interieur van je slaapkamer. Stel, je bent fan van een landelijk interieur. Dan wil je een houten kledingkast in een klassieke stijl, met een natuurlijke kleur. Met een kledingkast op maat geen enkel probleem.

Of is een modern interieur meer jouw ding? Dan kan je kiezen voor een kledingkast met schuifdeuren. Deze kasten hebben een strakker design en dit geeft een modernere uitstraling. Ideaal dus voor de moderne slaapkamer. De mogelijkheden bij een kledingkast op maat zijn eindeloos.    

Interne indeling

Als laatste is er dan nog de interne indeling van de kledingkast. Als je bijvoorbeeld voornamelijk blousejes draagt is het hebben van veel legplanken enigszins overboden. En als jeans, sneakers en een simpel t-shirt je go-to outfit is dan zijn legplanken juist weer wenselijk. Afhankelijk van wat je dus het meeste draagt kan je de interne indeling van de kledingkast hierop aanpassen. Zo benut je optimaal de beschikbare ruimte in je kledingkast.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *