Is buitenspelen beter dan binnenspelen?

By  |  0 Comments


Alle ouders willen doen wat het beste is voor hun kinderen. Ze willen dat ze gelukkig en gezond zijn, maar ze willen ook dat hun kinderen plezier hebben. Als je kind zich thuis verveelt, kan het verleidelijk zijn om gewoon de tv aan te zetten of je telefoon of tablet te geven zodat hij video’s kan kijken of spelletjes kan spelen. Er zijn echter veel redenen waarom je je kind zou moeten aanmoedigen om buiten te spelen in plaats van binnen naar een scherm te staren. Je kunt een trampoline bestellen of je kind gewoon met zijn vriendjes in de speeltuin laten spelen.

Er is veel bewijs dat kinderen buiten moeten spelen

Kinderen moeten kunnen ontdekken, creëren en socializen met hun vriendjes en leeftijdsgenoten. Door buiten te zijn, hebben ze de vrijheid om al deze dingen te doen en tegelijkertijd hun lichaam te trainen op manieren die binnenshuis gewoon niet mogelijk zijn. Hoe actiever ze zijn, hoe beter hun gezondheid als volwassene zal zijn. Volwassenen die als kind niet veel beweging kregen, zullen later in hun leven veel vaker zwaarlijvig zijn dan degenen die dat wel deden. 

Liefde voor de natuur

Kinderen kunnen een levenslange afkeer van de natuur ontwikkelen als ze niet de kans krijgen om deze op jonge leeftijd te verkennen. Een van de belangrijkste lessen die je je kind kunt leren, is dat de natuur een prachtige plek is. Je zult er misschien versteld van staan ​​hoeveel kinderen een groot deel van hun tijd binnenshuis doorbrengen, of het nu komt omdat ze niet worden aangemoedigd of omdat ze niet naar buiten kunnen. Dit kan leiden tot een levenslange afkeer van de natuur. Het is belangrijk dat je kind kan genieten van het buiten zijn en actief bezig zijn. Je kinderen dagelijks de tuin insturen om op  trampolines te springen, zal hen helpen hun liefde voor het buitenleven te ontwikkelen.

Sociale vaardigheden

Gebrek aan ongestructureerd buiten spelen is in verband gebracht met een gebrek aan sociale vaardigheden en verhoogde angst. Kinderen die wel de vrijheid krijgen om buiten te spelen, zijn over het algemeen beter in fysieke activiteiten en sporten dan kinderen die veel in huis zitten. Dit komt waarschijnlijk omdat ze door hun vrije spel meer uithoudingsvermogen, spierkracht, balans, coördinatie en motoriek hebben ontwikkeld. Ongestructureerd spelen is een waardevolle leerervaring voor kinderen omdat het hen in staat stelt zelfstandig te leren omgaan met risico’s en uitdagingen. Kinderen kunnen deze vaardigheid alleen leren als ze zelf kunnen beslissen. Ongestructureerd spel helpt kinderen ook te begrijpen dat ze niet altijd hulp van volwassenen zullen krijgen wanneer ze die nodig hebben.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *