5 redenen waarom jij gitaarles moet nemen

By  |  0 Comments

Of je nou 15 bent of 51, het is nooit te laat om te beginnen met gitaarles. Bovendien is het makkelijker dan ooit om je te laten onderwijzen in de kunst van het gitaarspelen. Denk bijvoorbeeld aan online gitaarles: een ideale manier om jezelf te verbeteren zonder het comfort van je huis te hoeven verlaten. Hieronder vind je de vijf beste redenen om gitaarles te nemen.

1. Expertise

In onze moderne wereld, met al die informatie, kan het soms best moeilijk zijn om alleen maar te beginnen met iets simpels als gitaarles. Er is in de voorbije paar eeuwen zoveel kennis verzameld over gitaren, klassiek en elektrisch, dat het enorm overweldigend kan zijn om je hierin onder te dompelen. Voor elke innovatie die gitaristen aan de dag hebben gelegd, hebben gitaarleraren zich erop beraad hoe ze hun studenten hierin het beste kunnen overwijzen. Maak hier dus ook vooral gebruik van! Een gitaarleraar kan maatwerk leveren, afhankelijk van je interesses en niveau, en je zo verder helpen. Wanneer je enkel op jezelf bent aangewezen is dit een stuk moeilijker.

2. Routine

Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om het gitaar spelen onder de knie te krijgen – denk aan YouTube-tutorials, interactieve software en zelfs videospelletjes. Dat dit beschikbaar is, is natuurlijk fantastisch. Misschien werkt het voor jou ook heel goed! De praktijk leert echter vaak dat het lastig is (maar niet onmogelijk!) om op deze wijze een goede gitarist te worden. Wat men ook zegt, het belangrijkste voor een gitarist is om keihard te werken. Oefenen, oefenen, oefenen, dat is het devies, zeker voor een beginner. Een goede gitaarleraar stelt in samenspraak met jou doelen die jullie beiden haalbaar achten. Jij weet wat goed voor je is omdat je jezelf het beste kent, en hij weet wat goed voor je is omdat hij de gitaar het beste kent!

3. Aanpak

Een goede gitaarleraar helpt je om het beste je eigen doelen te verwezenlijken. Wanneer je op jezelf bent aangewezen, of op YouTube-filmpjes, is dit vaak moeilijker – je bent zelf immers (nog) geen expert op dit vlak. Beginnende gitaristen maken vaak dezelfde fouten, of ontwikkelen dezelfde slechte gewoonten. Dat is een normaal iets – in het begin voelen veel van de bewegingen die je met je vingers moet maken wat onnatuurlijk. Niemand beschikt immers gelijk over de flexibiliteit, kracht en precisie die vereist is voor gitaar spelen. Een gitaarleraar kan deze gewoonten herkennen en ze uitroeien.

4. Mensen ontmoeten

Een ander voordeel van gitaarles is dat het je voorziet van een netwerk van gelijkgestemden. Zelfs al volg je online gitaarles, dan nog kom je in contact met een gitaarleraar die zijn eigen netwerk heeft. Iets leren werkt altijd beter wanneer je het samen doet, en misschien vormt het wel het begin van een band – dan is het natuurlijk wel handig om ook wat andere instrumentalisten te zoeken.

5. Uit je comfortzone

Als beginnende gitarist zie je jezelf misschien wel voor je in een vol stadion, terwijl je de riff van Stairway to Heaven of juist Highway to Hell inzet. Maar gitaren worden in veel meer genres ingezet dan alleen rock – van jazz tot reggae en pop. Een gitaarleraar kan je juist uit je comfortzone brengen en je met deze genres in aanraking brengen, iets wat je misschien niet zo snel zou doen wanneer je YouTube gebruikt.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *