3 manieren om je kerstcadeaus in te pakken

By  |  0 Comments


‘Schoonheid is een balans tussen innerlijk en uiterlijk.’ Zo is het met verrassend veel in het leven. Van je love-life tot aan kerstgeschenken. Is het uiterlijk niet aantrekkelijk, dan is de kans klein dat je op die persoon af zult stappen om de eerste move te maken. Zo werkt het ook met zakelijke kerstgeschenken en -cadeaus. De mooist verpakte cadeautjes spreken tot je verbeelding. Deze mooie pakketjes zijn in een sausje van aantrekkelijkheid gedoopt. Deze worden logischerwijs het eerst uitgepakt en zijn het meest gewild.

Waarom pakken we cadeautjes in?

Waar komt toch de gewoonte om cadeautjes in te pakken vandaan? Het lijkt tegenwoordig zo vanzelfsprekend maar iemand moet hier toch ooit mee begonnen zijn.

Vele duizenden jaren geleden werden feestdagen al gevierd door elkaar cadeautjes te geven. Ook toen wilden ze dat het cadeautje tot het allerlaatste moment een verrassing bleef. Hierom zijn mensen al snel na de uitvinding van papier, wél duizenden jaren geleden, begonnen met het inpakken van hun cadeautjes.

Het inpakpapier met mooie kleurrijke bedrukkingen kennen we minder lang. Dit kennen we pas ongeveer 100 jaar. Hiervoor werden cadeautjes vaak ingepakt met bruin papier of zelfs met stukken stof.

Zo pak jij jouw kerstcadeautje het mooist in!

Voor het inpakken van een cadeautje bestaat geen zilveren kogel. Het hangt bijvoorbeeld af van het cadeautje en de voorkeuren van de ontvanger. Wel duidelijk is dat een paar factoren kunnen leiden tot een prachtig ingepakt cadeau. Denk hierbij aan het strak inpakken en dit niet afraffelen. Het inpakken is ook een echte kunst!

Lees hieronder een paar tips van onze inpakexperts!

Een strik doet wonderen

Een beetje saai hè, rood inpakpapier zonder bedrukking? Een strik doet dan echt wonderen. Opeens ziet het cadeautje er totaal anders uit. De strik geeft een premium touch aan het pakketje en maakt deze helemaal af.

Ga voor mooi inpakpapier

Waar houdt de gelukkige ontvanger van je geschenk van? Niet geheel onbelangrijk om mee te nemen bij je inpakkeuzes. Ga je voor inpakpapier met een mooie kleuren en bedrukking of juist strak met weinig kleuren?

Speel in op het moment

Waarom geef jij dit cadeautje? Is het een verjaardag, Kerst, Sinterklaas of een andere dag? Speel hierop in door inpakmateriaal te kiezen dat aansluit bij jouw weggeefmoment! Een combinatie van rood en goud bij zakelijke kerstgeschenken of een mooie bedrukking met tekst op een andere dag maakt het cadeau extra speciaal om te geven.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *