De iPhone 8 refurbished kopen, een goede keuze?

By  |  0 Comments


Veel mensen hebben inmiddels wel eens van refurbished gehoord maar weten nog steeds niet precies wat dat nou eigenlijk is. Ben jij één van die mensen en vraag je je af of een IPhone 8 refurbished kopen wel een goede keuze is? Lees dan zeker dit artikel door.  

Refurbished is hetzelfde als tweedehands, dus zeker geen goede keuze!

Niets is minder waar. Refurbished en tweedehands zijn echt twee heel verschillende dingen. Zeker als het op IPhones, laptops en andere apparatuur aankomt. Dit het meest voorkomende misverstand over refurbished apparatuur. We zullen daarom het verschil even uitleggen. Voor een tweedehands IPhone 8 kijk je bijvoorbeeld op marktplaats, praat je eens met je familie of je vrienden en vaak duikt er dan wel ergens een tweedehands exemplaar op. Deze neem je dan op goed geluk één op één over van de vorige eigenaar. Hierbij weet je niet wat er op gestaan heeft, waar de telefoon voor gebruikt is, of alles goed verwijderd is en of het apparaat wel naar behoren werkt.

Een refurbished apparaat, of dit nu een IPhone 8 is of een ander apparaat, koop je echter bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. De IPhones die als refurbished worden aangeboden, zijn grondig schoongemaakt, eventuele data en apps zijn verwijderd, onderdelen zijn waar nodig vervangen, reparaties zijn doorgevoerd en tot slot is het apparaat uitvoerig getest. Een iPhone 8 refurbished is dus wel degelijk iets anders dan een tweedehands IPhone 8!

Zeker als je de IPhone los wilt kopen om een prepaid simkaart of een sim only in te kunnen stoppen om niet vast te zitten aan lange dure abonnementen, is een IPhone 8 refurbished een uitstekende keuze.

Waar komt een refurbished iPhone 8 vandaan?

Nu je weet dat een refurbished IPhone dus absoluut iets anders is dan een tweedehands exemplaar, vraag je je misschien af waar deze telefoons dan vandaan komen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je uiteindelijk toch een kat in de zak koopt of met gestolen waar komt te zitten. Ook hierbij kunnen we je gerust stellen. Bij Refurbished IPhones zijn er twee mogelijkheden. Vaak bestellen mensen een IPhone maar als deze eenmaal geleverd wordt valt de kleur of de grootte van het apparaat tegen waardoor zij van de koop af zien en gebruik maken van hun wettelijk retourrecht van 14 dagen. De IPhone is op zo’n moment niet eens uit de doos geweest en puur op het uiterlijk afgewezen door de consument. Deze IPhone belanden als Refurbished op de markt. Er dus werkelijk niets mis mee.

Daarnaast zijn Refurbished IPhones veelal apparatuur wat bij grote bedrijven of multinationals vandaan komt. In veel gevallen kopen zij de telefoons voor hun medewerkers groot in zodat ze flinke kortingen kunnen bedingen. Toch worden niet alle telefoons onder de medewerkers verdeeld en na enige tijd worden al deze exemplaren vervangen voor de nieuwe versies, of door andere telefoons waar men op dat moment een goede deal voor heeft weten te krijgen. Je kunt het een beetje zien als een lease auto. Deze IPhones worden dan opgekocht door de bedrijven die gespecialiseerd zijn in het refurbishen van apparatuur en zo krijgen de devices op een hele duurzame manier een tweede leven. Voor jou een prima kans om gebruik te maken van een IPhone 8 die van een uitstekende kwaliteit is maar met een flinke korting op de nieuwprijs wordt aangeboden.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *