Kamerplanten, de leukste sfeermakers

By  |  0 Comments


Wanneer je na een dag hard werken thuiskomt, dan wil je je heerlijk kunnen ontspannen en genieten van de warmte en de sfeer van je eigen woning. Wie naar de inrichting van de eigen woning kijkt, zal ongetwijfeld zeggen dat niet alles functioneel is, maar dat gezelligheid, geborgenheid en schoonheid ook zeker essentieel zijn. Met meubels, tapijten, behang en kleurgebruik geven we onze interieurs al deze eigenschappen. Echter, je kunt nog zoveel meer doen om een aangename sfeer van je ruimtes te bevorderen. Heb je wel de juiste of voldoende kamerplanten in huis?

Kamerplanten, een aantrekkelijke en natuurlijke sfeer

Het is niet voor niets dat veel mensen genieten van de schoonheid van de natuur.
Bossen, weilanden, bergen en stranden, ze zijn eigenlijk onze natuurlijke habitat. Wij voelen ons thuis als we groen om ons heen hebben. We genieten van de kleuren, de geuren en de vormen en voelen instinctief aan dat een omgeving met plantengroei ons goed doet. Kamerplanten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook bijzonder nuttig. Overdag nemen ze kooldioxide op en geven zuurstof af. In feite zijn planten de meest natuurlijke luchtzuiveraars die je kunt vinden. Bloeiende planten geven niet alleen een aangename geur af, maar zijn visueel ook extra aantrekkelijk. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen zich veel sneller en beter ontspannen in een omgeving met planten en bloemen. Wil jij ook meer planten in huis? We geven je een paar handige tips.

Verdiep je in de behoeftes van je kamerplanten

Kamerplanten zijn levende wezens. Door de jaren heen zijn er veel soorten geselecteerd en populair geworden, afkomstig van alle windstreken. Zoals elk levend wezen heeft ook een kamerplant zijn voorkeuren. Sommige planten gedijen het best in de volle zon, andere hebben juist schaduw nodig om te floreren. Er zijn kamerplanten, veelal afkomstig uit regenwouden, die meerdere malen per week water nodig hebben. Andere planten, uit meer droge streken, kun je gerust een weekje droog laten staan. Planten halen hun voeding niet alleen uit zonlicht, door fotosynthese, maar hebben ook essentiële mineralen nodig die ze met hun wortelsysteem uit de bodem halen. Kamerplanten zal je dus regelmatig moeten verpotten. Ook is het goed om rekening te houden met de optimale of te verwachten grootte van kamerplanten. Veel kamerplanten blijven klein, maar er zijn ook planten die al snel veel meer volume innemen. Met de juiste informatie zorg je ervoor dat je planten gezond blijven en mooi zullen bloeien en groeien.

Zelf halen of online bestellen?

Je kunt kamerplanten natuurlijk bij veel diverse adressen kopen en zelf naar huis vervoeren. Dit is niet altijd even makkelijk, zeker niet als je grote kamerplanten prefereert. Gun jezelf het gemak door je kamerplanten online te bestellen. Plantje.nl voldoet aan de eisen van Thuiswinkel Waarborg en zorgt voor een snelle verzending, waarbij je kamerplanten in topconditie aan zullen komen. Neem een kijkje in het assortiment, bekijk de informatie die ze bij elke kamerplant duidelijk aangeven en je weet precies of een plant voor jouw interieur geschikt is.

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *