5 fascinerende feiten over kamerplanten

By  |  0 Comments


Kamerplanten helpen ons aan een gezellig huis, zuiveren onze lucht en reduceren stress. Zeker wanneer het luchtzuiverende planten zijn. Het feit dat we omringd worden door planten helpt ons gewoon om ons beter te voelen en de wetenschap steunt dat! En zeg nou zelf; wie wordt er nou niet blij van planten in huis? Hier zijn vijf dingen die je vast niet wist over kamerplanten.

1. We hadden al kamerplanten in de oudheid

In de ruïnes van Pompeii vonden de onderzoekers veel meer dan de goed bewaarde skeletten en huizen van de bewoners. Ze vonden de overblijfselen van terracotta potten die de resten van bloemen en andere planten bevatte.
Men denkt dat de Babylonische keizer Nebukadnezar een van de eersten was die de planten domesticeerde door voor zijn vrouw de hangende tuinen van Babylon te bouwen om haar te helpen met haar heimwee.

2. Verwarming heeft wonderen gedaan voor kamerplanten

Voor het begin van de jaren 1800 waren de meeste huizen te donker en te koud voor planten om binnen te overleven. Later werden huizen warmer toen kachels de open haarden vervingen. Daarnaast werden huizen beter verlicht door de komst van helderder glas van hogere kwaliteit. Door de komst van meer warmte en licht konden planten ineens heel goed overleven binnen.

3. De meeste ‘gewone’ kamerplanten vinden hun oorsprong in de tropen

Dat komt omdat ze gemakkelijk kunnen overleven in een warme binnenomgeving en kunnen groeien tijdens de koudere maanden. Er zijn duizenden soorten tropische kamerplanten die zich kunnen aanpassen aan een leven binnenshuis. Dit zijn onder andere bromelia’s (die zich op rotsen, de bosbodem of bomen in de natuur bevinden),vetplanten (die zeer weinig water nodig hebben en in het felle zonlicht overleven) en orchideeën.

4. Ze zijn goed voor je gezondheid

Hoewel oude culturen planten binnenshuis groeiden als een teken van rijkdom, houden veel plantenliefhebbers ze vandaag de dag niet alleen voor hun schoonheid, maar ook voor hun gezondheidsvoordelen. Ze kunnen stress verminderen, luchtvervuiling en allergenen verminderen en de geluidshinder die door huishoudelijke elektronische apparaten wordt veroorzaakt, verminderen. En terwijl planten vroegen misschien een teken van rijkdom waren, zijn ze tegenwoordig erg betaalbaar. Dus, heb jij ze al in huis gehaald.

5. De betekenis van veel planten komt uit de Victoriaanse tijd

We weten dat bloemen en planten gebruikt kunnen worden om emoties over te brengen zoals “Het spijt me” of “Ik hou van je.” Ze kunnen ook gebruikt worden als symbool. Neem bijvoorbeeld de orchidee, die staat symbool voor liefde kracht en schoonheid. Maar waar komen die betekenissen vandaan?

De Victorianen brachten niet alleen de moderne kamerplant tot stand, ze gaven ze ook hun betekenissen. Plantenliefhebbers hielden lange lijsten bij met bloemen en wat ze ermee wilde zeggen. Die betekenissen zijn nooit weggegaan en we gebruiken ze nu nog steeds.De volgende keer dat je een boodschap over wilt brengen door middel van een plant weet je wie je er voor mag bedanken.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *