Hoe worden zilveren ringen gemaakt?

By  |  0 Comments


Iedereen is wel eens langs een sieradenwinkel gelopen en de accessoires bekeken die in de etalage lagen. Uit al die sieraden blinkt er één soort uit, namelijk de prachtige zilveren ringen. Maar voordat een zilveren ring in de etalage terecht komt, moet er veel waarde aan vastzitten. Dus hoe worden zilveren ringen eigenlijk gemaakt?

Ontwerper en edelsmid

Helemaal aan het begin van een sieraad is het werk van de ontwerper het belangrijkste. Door middel van het maken van ontwerpen op papier of aan de werkbank ontstaan het eerste oogpunt van een zilveren ring. Klanten kunnen deze zelf ontwerpen, maar ze kunnen ook een ontwerper gebruiken. Een ontwerper kan zijn eigen idee hier volledig in kwijt of natuurlijk iets op aanvraag maken.

Zodra het ontwerp af is, gaat de constructie naar de edelsmid voor het walsen van het materiaal. Het zilver wordt gewalst tot de juiste dikte, dit materiaal wordt veelal gehaald uit groothandels, aangezien ze in het bezit zijn van allerlei kleuren en gehaltes. Het is ook mogelijk om het proces vanaf het begin af aan zelf in handen te houden en dus het zilver ook zelf te walsen. Dit is echter iets voor de échte smeden.

Aan de slag

Nadat het gewenste materiaal is gewalst, is het tijd om te gaan smeden. Dit is essentieel voor zilveren ringen ringen, aangezien dit breuken en scheuren voorkomt. Zodra de zilveren ring uit de spiritus verschijnt, ziet het sieraad er schitterend uit. Het materiaal is nog zacht, zodat het achteraf altijd nog bewerkt kan worden. Uiteindelijk wordt de ring gebogen tot de juiste ringvorm met een stevige tang. Hierna wordt er nogmaals vuur gebruikt om de ring te solderen, dit helpt om van de zilveren ring een geheel te maken.

De uitstraling van zilveren ringen

Na al het geweld wordt er alles aan gedaan om de zilveren ring zo mooi mogelijk te maken. De ring wordt gevijld tot een geweldige ronding en een laag geelgouden wordt toegevoegd voor een glanzende uitstraling. Afhankelijk van de eindbestemming kan er altijd nog een ander materiaal vast gemonteerd worden in de zilveren ring, zoals een diamant voor een huwelijk. Als laatste wordt de zilveren ring gepolijst met een verfijnde techniek voor de laatste details, dit gebeurt meestal met een zachte borstel en polijstvet. Zodra de ring klaar is voor verkoop, komt de zilveren ring onder jouw ogen te liggen in de etalage. Of natuurlijk de prachtige zilveren ringen op internet. Voor ieders uitstraling en lifestyle, met liefde gemaakt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *