Healthy bars, hoe gezond zijn ze nou eigenlijk?

By  |  0 Comments

Greengifts. Dit zijn groene of duurzame relatiegeschenken, die gecombineerd kunnen worden met de thema’s duurzaamheid en gezondheid. Een voorbeeld van een geschenk met dit laatste als thema zijn healthy bars. Healthy bars, al dan niet met een eigen bedrukking, zijn ideale give-aways om hongerige bezoekers mee te verrassen tijdens evenementen, beurzen en open dagen. Omschreven als een verantwoorde en energierijke opkikker. Maar hoe gezond zijn die healthy bars nou eigenlijk?

Duurzame healthy bars

Healthy bars zijn niet alleen een voorbeeld van duurzame relatiegeschenken. Zij die bijvoorbeeld aan krachttraining doen, zijn ook bekend met deze eiwit- of proteïnerepen. Het nuttigen ervan is een eenvoudige en snelle manier om na een training het energieniveau en het eiwitgehalte voldoende mee aan te vullen, zodat spieren zich goed kunnen herstellen. Een eiwitreep stilt de honger, het zorgt voor een flinke energie boost en het is een belangrijke brandstof voor de opbouw van spiermassa. Proteïnerepen zijn tegenwoordig zo ingeburgerd, dat ze in de schappen van haast iedere supermarkt te vinden zijn. De keuze is reuze, maar hoe maak je van die reuze keuze een écht gezonde keuze?

De calorieën van healthy bars

Eiwitrepen zijn gezond wanneer je let op het aantal calorieën dat er in zit. De verpakkingen van deze proteïnerepen zien er stuk voor stuk healthy uit. Echter zijn er ook een aantal eiwitrepen die een tegengesteld effect hebben op de trainingsinspanningen van degenen die aan krachttraining doen. Ze bevatten namelijk flink wat calorieën. Afhankelijk van het moment waarop je zo’n proteïnereep neemt, is het van belang om het aantal calorieën te checken. Na een training bijvoorbeeld is het eten van een eiwitreep niet erg, omdat je dan wel wat energie kunt gebruiken. Wanneer je hem gebruikt als maaltijdvervanger, dan mag het caloriegehalte best rond de 300 liggen. Wil je de reep als tussendoortje nemen, kies dan voor een proteïnereep met minder calorieën.

Het eiwitgehalte van healthy bars

In healthy bars zitten eiwitten of proteïne, vandaar dat ze ook wel eiwit- of proteïnerepen worden genoemd. Het eiwitgehalte van healthy bars heeft effect op je in die zin dat het ervoor zorgt dat je trek wordt gestild en dat het je een energie boost geeft na het sporten. Ook in dit geval geldt dat, afhankelijk van het moment waarop je zo’n proteïnereep neemt, het van belang is om het eiwitgehalte te checken. Zo kun je beter een healthy bar met minder eiwitten en meer koolhydraten nemen vóór het sporten. Het meest optimale is een reep met een eiwitgehalte van tenminste 15 gram, niet meer dan de helft zoveel vet en 1,5 keer zoveel koolhydraten als eiwitten. Het nuttigen van een healthy bar met een eiwitgehalte van 20 gram en 30 gram koolhydraten is daarmee een verantwoorde keuze.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *