4 redenen om met je familie te gaan dim summen!

By  |  0 Comments


Wanneer je een gezellige activiteit zoekt om met familieleden te doen, dan heb je tegenwoordig misschien wel meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Een nog relatief onbekende optie hierbij is om te gaan dim summen, oftewel om een zogeheten dim sum restaurant te bezoeken. Simpel gezegd zou je dim sum kunnen beschouwen als de Chinese variant van tapas. De menukaart van zo’n restaurant bestaat dan ook uit meerdere – vaak wel tientallen – kleine gerechtjes. Lees hieronder om welke vier redenen het bezoeken van een dim sum restaurant een ideale familie bezigheid is.

Samen delen, proeven en beleven

Bij de meeste restaurants is het gebruikelijk om één gerecht per persoon te bestellen, waarna je meestal zelf alleen van je eigen gerecht eet. Uiteraard kan dit prima zijn, maar veel mensen hebben inmiddels toch de voordelen ontdekt van het shared dining principe. Daar valt dim sum ook onder.

Bij shared dining in het algemeen en dim sum in het bijzonder draait het voor een groot deel om de beleving die je samen hebt. Het is namelijk juist deze beleving die ervoor zorgt dat je samen een aangename tijd hebt én dat je deze gelegenheid ook lang bij blijft. De beleving bij dim sum bestaat met name uit het bestellen van de meest uiteenlopende kleine gerechten en daar vervolgens samen van te proeven.

Een hele middag onder de pannen

Wanneer je het dim summen echt goed aan wilt pakken, dan bestel je je gerechtjes uiteraard niet allemaal in één keer. Het is namelijk ook een kwestie van verschillende dingen uitproberen en later eventueel nog eens herhalen wat je echt lekker vond. Op die manier breng je al snel een paar uur door in het restaurant, iets dat bij een gezellige familieaangelegenheid zeker ook passend is. Bijkomend voordeel van dit alles is dat het goed is voor de spijsvertering om verspreid over een langere periode te eten.

Veel keuze, dus voor elk wat wils

Zoals gezegd, kun je in de Aziatische keuken kiezen uit minimaal tientallen gerechten en bij dim sum kan dit wel oplopen tot wel honderd gerechten. Denk hierbij aan hapjes met vlees, vis of (gevulde) groenten, maar ook aan broodjes, dumplings en zoetigheden. De keuze is daarmee dusdanig groot dat er altijd wel iets bij zit dat past bij je voorkeuren en eventuele dieetwensen. Mocht er eens iets op tafel verschijnen dat je niet lust, dan is dat ook geen probleem. Grote kans dat iemand uit je gezelschap het dan wel opeet.

Genoeg gezonde opties

Tenslotte heeft dim sum altijd meer dan genoeg te bieden om mensen met een gezond voedingspatroon tegemoet te komen. Er zijn immers altijd voldoende gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. Daarbij is een groot deel van de gerechten gestoomd. Deze bereidingswijze is hoe dan ook gezonder dan frituren of koken, want door voedsel met louter hete lucht te verhitten blijven de bouwstoffen in het eten zo goed mogelijk behouden. Dim sum gerechten bevatten daarnaast weinig zout en onnatuurlijke ingrediënten.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *