De gezondheidsvoordelen van een infrarood sauna

By  |  0 Comments


Sauna’s bestaan in verschillende vormen en hoewel ze sauna genoemd worden zijn de werkingen op ons lichaam verschillend. De Finse sauna bijvoorbeeld creëert warme lucht en stoom. De temperatuur kan oplopen tot zeker negentig graden. De infrarood sauna bereikt maximale temperaturen tussen de vijfenveertig en vijfenvijftig graden. Toch gaat u meer in deze infrarood sauna zweten dan in de Finse sauna. Ook het effect op uw lichaam is beter voelbaar doordat de warmte van een infrarood sauna het lichaam diep binnendringt. Nog een voordeel: gewoon de stekker erin en opwarmen. U hoeft alleen de temperatuur nog in te stellen. Een soort plug and play eigenlijk voor een topresultaat.

Voordeel infrarood sauna met andere sauna’s

Wanneer je een Finse sauna gebruikt ga je, net als in de infrarood sauna, zweten. Door de warmte wordt het lichaam verhit, gaan de aderen wijder openstaan en voer je door het zweet afvalstoffen af. Tot zover is de werking hetzelfde. Er is echter een groot verschil met de infrarood sauna. Bij deze sauna is er geen stoom en wordt het minder heet. De infrarood sauna werkt op infrarood stralers van verschillende golven: de korte , de midden en de lange golf. Deze diverse soorten onschadelijke golflengten dringen op verschillende niveaus diep in het lichaam door. Ze zijn nog het meest te vergelijken met zonnestralen of de warmte die een kachel afgeeft. Op het moment dat de stralingsgolf de energie van het lichaam aanraakt verandert de energie van het lichaam in warmte. Op die manier dringen de stralingsgolven binnen. De diepe warmte in je lichaam zorgt er voor dat heel het lichaam van binnen ontspant.

Hoe werkt de lange golf?

Doordat er geen stoom aan te pas komt, het is een droge warmte, en je de temperatuur kunt instellen van een comfortabele dertig tot intens werkende vijfenveertig graden is de infrarood sauna ook geschikt voor mensen met luchtweg problemen.

De intense opwarming van het lichaam zorgt ervoor dat je veel sneller gaat zweten dan bij de Finse sauna. Daardoor verwijder je tot wel twee keer zoveel afvalstoffen uit het lichaam en de huid. Temperaturen tussen de vijfendertig en vijfenveertig graden zijn dan wenselijk. Een infrarood sauna uitgerust met de lange stralingsgolf is hier erg geschikt voor.

Wat doet de korte golf?

Bij pijn, spierpijn, bij blessures of andere spier- en gewrichtspijnen werkt de korte golf van de infrarood het beste. Door de warmte ontstaat er een betere doorbloeding in heel het lichaam dus ook in de spieren, gewrichten en organen als het hart. De doorbloeding in combinatie met warmte en de ontspanning die warmte van nature met zich meebrengt werken positief op het hele lichaam en verminderen pijn. Ongeveer dertig graden is prettig om spierpijn te verlichten, rond de veertig graden wordt aanbevolen voor herstel.

De ontspanning die een natuurlijk gevolg is van een comfortabel en warm lichaam zorgt er op zijn beurt weer voor dat je geestelijk ontstresst waardoor het lichaam nog beter kan ontspannen. De infrarood sauna werkt, zeker wanneer de verschillende stralingsgolven gecombineerd worden op de mens als totaal in lichaam en geest en het mooie is: deze complete infrarood sauna heeft alleen een stopcontact nodig.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *