Cocktails met Vodka maken: 3 ideeën voor je op een rij

By  |  0 Comments


Vodka is dé sterke drank om mee te mixen. Het is helder, kleurloos en heeft bijna geen geur, waardoor het lekker combineert met allerlei uiteenlopende smaken. Een cocktail als aperitiefje, als verfrissend drankje op een zonnige dag of als toaster op jouw verjaardagsfeest: met Vodka als basis kun je alle kanten uit! Ben jij benieuwd welke cocktails met Vodka je kunt maken? Wij zetten 3 ideeën voor je op een rij.

1. Een Vodka cocktail als aperitief: de Bloody Mary

Laten we beginnen met een aperitiefje. De Bloody Mary is een lekkere starter met tomatensap die ook heel geschikt is voor health freaks. Dit is een van de weinige cocktails waaraan geen suikerhoudende drank wordt toegevoegd. De combinatie van tomatensap, tabasco en bleekselderij maakt dat deze cocktail ook heerlijk smaakt bij een feestelijke brunch. Zo maak je hem: vul een glas tot de helft met ijsblokjes en voeg 50ml Smirnoff Vodka en 150ml tomatensap toe. Doe hierbij 4 druppels Tabasco en knijp een partje citroen uit boven je glas. Garneer met een stengel bleekselderij die direct fungeert als roerstokje. Handig!

2. Bestel de Screwdriver met Vodka op een zonnig terras

Deze klassieker onder de Vodka cocktails ken je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat zijn naam Screwdriver is? Deze cocktail met Vodka en sinaasappelsap is heerlijk verfrissend op een terrasje in de zon. Je kunt hem bij iedere kroeg of club bestellen, maar hij is ook heel makkelijk zelf te maken: vul een wijnglas met ijsblokjes en voeg hieraan 35ml Grey Goose Vodka en 100ml verse jus d’orange toe. Top jouw Vodka cocktail af met een partje sinaasappel en een rietje. Easy as that!

3. Feestelijk en chique: een Espresso Martini met Vodka

Wil jij een Vodka cocktail met klasse serveren op jouw verjaardag? Kies dan voor de Espresso Martini! Deze cocktail met koffie schenk je in een stijlvol Martini glas. Drink een Espresso Martini als dessert-cocktail of rond middernacht en jij hebt energie om de hele avond door te feesten! Om deze cocktail te maken begin je met het zetten van een verse espresso. Vul een cocktailshaker met ijs en schenk hier 45ml Vodka, 20ml koffielikeur, 10ml suikersiroop en de espresso in. Shake it! Pak nu een zeefje en vul het Martiniglas. Voor een écht chique touch garneer je de Espresso Martini met drie koffieboontjes.

Deze drie cocktails met Vodka kun je natuurlijk maken met een fles Vodka van de slijterij. Bekijk ook deze inspiratie om zelf cocktails te maken.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *