4 leuke cadeau ideeën om te geven voor een verjaardag!

By  |  0 Comments


Soms voelt het als een grote uitdaging om iemand het juiste cadeau te geven op een verjaardag. Je wilt iets geven waar iemand blij van wordt en iets aan heeft, zodat het niet ergens achterin de kast belandt. Ook wil je dat je cadeau origineel is want – hoe heerlijk het ook ruikt – iedereen heeft tegenwoordig een voorraad doucheschuim in de kast staan. Daarom geven wij je ter inspiratie 4 leuke cadeau ideeën voor op een verjaardag.

1.    Een uitje cadeau

Een van de leukste dingen die je iemand kunt geven, is om samen iets te ondernemen. Niet alleen geef je iemand jouw tijd en persoonlijke aandacht, maar je geeft ook een leuke ervaring cadeau. Quality time is altijd goed en het is al helemaal leuk wanneer jullie samen iets leuks gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan een high tea, een bierproeverij of een museum bezoeken. Klein budget? Dan kun je ook thuis voor de jarige koken en een heerlijk feestmaal op tafel zetten. Op zoek naar iets nieuws? Denk dan eens aan een workshop bonbons of pasta maken.

2.    Een goed boek

We lezen in Nederland steeds minder. Zonde, want wat is er nu heerlijker dan wegduiken in een goed boek? Geef een van je eigen favorieten cadeau of laat je adviseren in de boekhandel. Houdt de jarige niet van dikke pillen? Dan zijn er tegenwoordig ook prachtige inspirerende boeken met korte verhalen, tekeningen of spreuken te vinden. En ook een kookboek, planner of reisboek doet het goed. Als je een beetje weet wat iemand zijn of haar interesses zijn, is er altijd wel een match te vinden.

3.    Een feestelijke fles

De perfecte keuze als je écht niet weet wat je moet geven, bijvoorbeeld aan een goede collega of vriend(in) van je partner. Een feestelijke fles doet het altijd goed, helemaal als je kiest voor iets unieks. Doe bijvoorbeeld een heerlijke fles wijn cadeau of ga voor het favoriete drankje van de jarige. Is diegene gek op cocktails? Dan kies je natuurlijk het hoofdingrediënt uit zijn of haar favoriete cocktail. Maar ook een fles whisky of een mooie set speciaalbiertjes doen het goed.

4.    Bloemen

Bloemen zijn altijd welkom wanneer je twijfelt over het juiste cadeau. Kies voor een feestelijk veldboeket samengesteld door de bloemist, zodat je zeker weet dat de bloemen een tijdlang mooi blijven. Vind je het zonde dat bloemen zo gauw verwelken? Tegenwoordig zijn er prachtige droogbloemen te koop die je zelfs kunt laten bezorgen en die met een speciaal houdertje worden geleverd. Daarin blijven de bloemen jarenlang mooi en het staat prachtig op de vensterbank of de schouw.

Dé tip voor goede cadeaus

De tip die het allerbeste is als het gaat om goede cadeaus geven, is goed luisteren naar de ander. Maak een lijstje in je telefoon waarin je kunt bijhouden wat je vrienden of vriendinnen graag willen hebben als ze dit terloops noemen. Misschien wil iemand wel graag een kruik voor een bed of juist een goed slagersmes. Ook al duurt het nog weken of maanden voor die persoon jarig is, door dit te doen geef je altijd een bedachtzaam en waardevol cadeau waarmee je de ontvanger laat zien dat je hem of haar echt waardeert.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *