Toe aan een nieuwe tuin? Voeg deze details toe!

By  |  0 Comments


Bij het creëren van een nieuwe tuin komen veel zaken kijken. Wat voor soort tuindesign spreekt je aan? Wat is het budget voor de tuin (inclusief inrichting)? Hoe richt ik de tuin het beste in (met de beschikbare ruimte)? En met welke zaken moet ik allemaal rekening houden? Op deze laatste vraag geven wij je in dit artikel graag uitgebreid antwoord. Lees dus snel verder en ontdek meer over de details van een tuin.

Tuinontwerp

Allereerst moet er bepaalt worden wat voor soort tuindesign je wilt hanteren en waaraan je tuin moet voldoen. Daarbij moet rekening gehouden worden met het budget, de afmetingen van de tuin en wensen en behoeften van jezelf/je gezin. Wanneer je kinderen hebt zal je tuin bijvoorbeeld heel anders ingedeeld worden dan wanneer je enkel met je partner woont. Kinderen hebben speelruimte nodig en een ondergrond als gras is daarbij ideaal. Daarnaast bepaalt de stijl van de tuin ook grotendeels het ontwerp hiervan, als jij een relaxte sfeer wilt zal een grote loungebank onmisbaar zijn. Als je meer houdt van een oosterse sfeer dan zal de indeling en de zitmogelijkheid er geheel anders uitzien.

Tuinaanleg

Bepaalde zaken zoals: tuinbestrating, aanleg van vijvers en civiele techniek vallen onder de aanleg van een tuin. Zo ook kunststof leidingsystemen voor warm of koud water in de tuin. Denk hierbij vooral aan kinderen die hun waterballonnen kunnen vullen of een aansluiting voor de tuinslang. Zo zijn er diverse details die niet vergeten mogen worden bij het creëren van een nieuwe tuin. Er kan bijvoorbeeld ook gedacht worden aan tuinafwatering, ideaal bij wateroverlast (helaas veel voorkomend in Nederland). Kijk eens rond wat er allemaal mogelijk is met tuinaanleg

Tuindetails

Er moet echter ook rekening worden gehouden met de ondergrond van de tuin, is dit zand of klei? Hiermee weet elke hovenier raad en kunnen zij voor jou beslissen wat wel of niet mogelijk is. Zo kunnen er halfverhardingspaden benodigd zijn of bestratingswerkzaamheden. De details van een tuin zijn mogelijk uitgebreider dan men van tevoren bedenkt. Zorg dus dat jij je goed laat inlichten voordat jij een nieuwe trendy tuin laat aanleggen of dit zelf gaat aanpakken. De mogelijkheden zijn uiteraard heel breed en niet elke tuin behoeft dezelfde details en technieken. Het uitbesteden van een tuinontwerp is aan te raden, hoveniers houden rekening met alle details en hebben hier ook meer oog voor.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *