Afvallen op een gezonde manier? 4 tips

By  |  0 Comments


Als je wat kilo’s minder wil wegen, kies je ervoor om af te vallen. Afvallen is soms best een uitdaging, helemaal om het ook op een gezonde manier te doen. Er zijn veel soorten diëten die je volgt of je past je voedingsschema aan. Er zijn een aantal algemene, simpele tips die ervoor zorgen dat je op een gezonde manier afvalt. Wil je weten welke manieren dit zijn? Lees in dit artikel 4 tips.

Op verschillende manieren afvallen

Er zijn meerdere manieren om af te vallen. De ene manier is gezonder dan de andere manier. Het is als eerst belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden en je voedingspatroon aan te passen. Op deze manier blijf je ook langer op gewicht. Met de volgende tips val je op een gezonde manier af. 

Wees geduldig

Als eerst is het goed om te weten dat te snel afvallen vaak juist averechts werkt. Ja, je ziet snel resultaat, maar het gevaar hiervan is dat je net zo snel weer aankomt. Probeer daarom de tijd te nemen en geduld te hebben met gewicht verliezen. Zo blijf je langer op gewicht en val je ook op een gezondere manier af. 

Beweeg meer 

Naast een gezond voedingspatroon en eventueel een dieet is het ook belangrijk om voldoende te bewegen. Als je nooit hebt gesport is het misschien lastig om hiermee te beginnen. Begin in dit geval met iedere dag minstens een half uur wandelen. Op deze manier verbrand je veel calorieën. Neem de trap in plaats van de lift en pak de fiets in plaats van de bus. Door deze kleine aanpassingen in je leven te maken zie je al snel verschil in gewicht. 

Wil je naast deze dingen ook trainen om af te vallen, maar vind je het lastig om hiermee te beginnen? Kies dan voor een personal coach. Een personal coach helpt je goed om weg tijdens het trainen. Woon je in de buurt van Dordrecht? Kies dan voor een personal coach in Dordrecht

Drink voldoende 

Op een gezonde manier afvallen zit niet alleen in gezond eten en veel bewegen. Het is ook belangrijk te letten op wat je drinkt en hoeveel je drinkt. Drink in plaats van frisdrank water of thee. Door veel water of thee te drinken raak je ook sneller vol, waardoor je hongergevoel minder wordt. Dit helpt ook om op een gezonde manier af te vallen.

Maak afspraken met jezelf 

Afvallen vereist discipline. Daarom is het goed om duidelijke afspraken met jezelf te maken over wat je wel en niet mag doen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je alleen in het weekend iets mag snacken. Maak ook boodschappenlijstjes om impulsaankopen te voorkomen. 

Afvallen op een gezonde manier niet altijd makkelijk, maar met deze tips lukt dat jou zeker!

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *