Afkicken van een koopverslaving: zo doe je dat!

By  |  0 Comments


Heb jij een onweerstaanbare drang om telkens iets te kopen? Maar heb je hier eigenlijk het geld niet echt voor? Dan is het goed mogelijk dat je een koopverslaving hebt. En als je hier niets aan doet, kan het zo zijn dat je hierdoor in de problemen komt. Als jij tijdens het winkelen altijd de deur uitloopt met veel meer dan je in de eerste instantie nodig had, geef je namelijk onnodig geld uit. Geld dat je had kunnen uitgeven aan andere leuke dingen. Denk je een koopverslaving te hebben? Dan is het goed om hiermee aan de slag te gaan om verdere problemen te voorkomen. Maar afkicken van een koopverslaving, hoe doe je dat? Wij zetten het op een rij!

Afkicken bij een particuliere afkickkliniek

Afkicken van een koopverslaving is niet makkelijk en al helemaal niet als je het in je eentje moet doen. Daarom kan het zeker een aanrader zijn om professionele hulp in te schakelen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een particuliere afkickkliniek. Zeker als je door de bomen het bos niet meer ziet en steeds verder in de problemen raakt, is het verstandig om professionele hulp te zoeken. De kans is hierdoor groot dat je op deze manier van jouw verslaving afkomt.

Neem je koopgedrag onder de loep

Wil je eerst zelf proberen om van je verslaving af te komen? Als je graag zou willen afkicken van jouw koopverslaving, dan is het goed om eens kritisch naar je koopgedrag te kijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar hoeveel geld je in de afgelopen maand hebt uitgegeven. En denk hierbij ook aan hoeveel kosten eigenlijk onnodig zijn. Als dit een groot bedrag is, zal je hier best van schrikken. Maar dit is wel goed om te beseffen dat je verslaafd bent en hier echt verandering in moet komen, zeker als je merkt dat je hierdoor in geldproblemen komt.

Een nieuw koopgedrag aanleren

Hoewel dit echt niet makkelijk is, is het wel verstandig om te werken aan een nieuw koopgedrag. Als je weet dat jouw huidige koopgedrag niet langer zo kan, is het goed om hier verandering in te brengen. Wat hierbij kan helpen, is om iedere maand op te schrijven wat je écht nodig hebt. Het kan handig zijn om een budget op te stellen per maand, zodat je weet wat je maximaal van jezelf mag uitgeven.

De verleiding verlagen

Als je aan het afkicken bent van je koopverslaving, is het goed mogelijk dat je wel eens in de verleiding komt. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om deze verleiding zo veel mogelijk te verlagen. Dit is namelijk mogelijk. Je kunt hierbij denken aan een nee-nee sticker en het uitschrijven bij reclamemails. Zo word je minder vaak geconfronteerd met leuke koopjes en zo is het makkelijker om het afkicken van je koopverslaving voort te zetten. Ga bijvoorbeeld vaker sporten of zoek een nieuwe hobby.

Afkicken van je koopverslaving is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Echter is het wel goed om hier voor de volle 100% voor te gaan voordat je nog meer in de problemen komt. Als het je zelf niet lukt om af te kicken, is het zeer verstandig om hiervoor professionals in te schakelen. Doe er alles aan om van die vervelende verslaving af te komen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *