4 Redenen om nu al te starten met de organisatie van je bruiloft

By  |  0 Comments


Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie trouwplannen! Maar waar nu te beginnen? Belangrijk: start op tijd met het plannen van je bruiloft. Hoewel het mogelijk is een bruiloft te organiseren in minder dan een jaar, adviseren wij dit niet. Locaties en leveranciers zijn namelijk vaak snel volgeboekt, vooral in de populaire seizoenen. Wil je op een specifieke datum trouwen of op een bepaalde locatie? Dan moet je dit minstens 12 maanden van tevoren plannen en voor sommige locaties nog wel eerder! Laten we dan ook aannemen dat je 12 maanden de tijd hebt voor het plannen van jouw bruiloft. Hieronder geven we je een aantal redenen om nu al te starten met de organisatie van jouw bruiloft.

1.   Trouwdatum

Je begint met het bedenken van je trouwdatum. Je kunt kiezen voor een bijzondere dag waar jullie veel waarde aan hechten of zomaar een dag. Houd wel rekening met nationale feestdagen, bijzondere evenementen en gasten die wellicht op vakantie gaan, maar die jullie er graag bij willen hebben. Het is verstandig om ruim een jaar van tevoren de datum te kiezen en dan de trouwlocatie. Als die datum dan al bezet is of juist de locatie, dan moeten jullie bedenken wat belangrijker is voor jullie, de locatie of de datum?

2.   Trouwlocatie

Als de datum is geprikt, kunnen jullie op zoek naar een trouwlocatie. Tegenwoordig kun je op veel meer locaties trouwen dan alleen in het gemeentehuis. Bedenk vooraf wat voor soort bruiloft jullie willen. Wellicht willen jullie een specifiek thema hanteren of trouwen in een prachtig kasteel. Bedenk ook gelijk hoeveel gasten jullie ongeveer willen uitnodigen.

3.   Fotograaf/ videograaf

Vlak nadat de datum is vastgelegd, moet je al snel kijken naar een fotograaf/videograaf. Goede fotografen zijn vaak druk bezet. Jullie trouwfoto’s zijn namelijk nog het enige tastbare dat jullie overhouden aan jullie speciale dag. Ons advies: bezuinig vooral niet op een fotograaf! Zoek via Google naar een goede bruidsfotograaf en/of vraag rond bij mensen in je eigen netwerk. Plan een kennismakingsgesprek in om te kijken of de fotograaf bij jullie past en vraag altijd naar zijn/haar portfolio.

Tip: wacht niet te lang met het reserveren van een videograaf. Dankzij een trouwfilm kunnen jullie nog jarenlang terugkijken naar deze bijzondere dag. Dan is het wel fijn dat de film in de stijl is die jullie mooi vinden.

4.   Bruiloft DJ en entertainment

Het kan best een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft. Boek op tijd een bruiloft DJ voor jullie feest. Ook DJ’s en artiesten zitten al snel vol. Reden genoeg om dus ook vlak na het vastleggen van de datum en locatie op zoek te gaan naar een DJ, band of artiesten die een tof feest kunnen verzorgen! Dan zit je in ieder geval goed met de muziek en wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke dag; een dag vol emoties en een dag die eindigt met een knalfeest! Kortom; hét perfecte trouwfeest met de bruiloft muziek die jullie wensen.

Naast deze 4 redenen zijn er natuurlijk nog veel meer stappen die jullie moeten ondernemen voordat de grote dag daar is. Vergis je niet in de tijd die het kost om een trouwdag te plannen en houdt in gedachten dat je er maar beter op tijd bij kunt zijn zodat jullie dag geheel naar wens is!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *