7 tips voor een onvergetelijk trouwfeest

By  |  0 Comments


Trouwen is een ontzettend bijzondere gebeurtenis. Natuurlijk wil je dat alles op deze speciale dag tot in de puntjes verzorgd is. Misschien organiseer je een receptie voor een goede vriend of vriendin of misschien ga je zelf binnenkort trouwen. Bij een trouwfeest komt heel wat kijken. In dit artikel geven je 7 tips om een onvergetelijk trouwfeest te organiseren!

1. De trouwlocatie 

De locatie van de bruiloft bepaald grotendeels de sfeer van jullie trouwdag. Neem daarom goed de tijd om de perfecte trouwlocatie uit te zoeken. Geen locatie is hierbij te gek: gaan jullie voor een romantisch kasteel, een hippe beachclub of een knusse boerderij? Selecteer een aantal locaties en plan hier een bezoek in, zodat je de sfeer meteen kunt proeven. 

2. De muziek

Willen jullie samen met de gasten lekker kunnen dansen op de bruiloft, dan is goede muziek natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is aan te raden om een artiest te boeken zodat de voetjes gegarandeerd van de vloer gaan. Wordt het een Hollandse zanger, een DJ of toch die gezellige band? 

3. Bepaal een thema

Een thema is niet verplicht maar, het kan jullie trouwdag wel extra bijzonder maken. Door een thema aan jullie bruiloft toe te voegen maak je het ook makkelijker om er een geheel van te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thematische decoratie, kleding en entertainment. 

4. De opening

Een trouwfeest is pas echt compleet met een officiële opening. Je kunt hier helemaal een eigen, persoonlijke invulling aan geven. Misschien vinden jullie het leuk om een koets te huren? Of gaan jullie voor een klassieke wals op de dansvloer? Hoe dan ook, dit is hét moment om te shinen. Begin wel op tijd met de voorbereiding, wellicht hebben jullie nog een paar danslessen nodig ;). 

5. Boek een fotograaf  

Jullie bijzondere dag moet natuurlijk vastgelegd worden. Hoewel het verleidelijk is om te besparen op een fotograaf, raden wij het toch aan om een professional in te huren. Je zult jullie trouwfoto’s namelijk nog vaak terug willen kijken en het zou zonde zijn als jullie niet blij zijn met de kwaliteit hiervan. En welke bruid wil er nu geen fotoshoot in haar prachtige jurk?

6. Regel entertainment

Naast het dansen op live muziek is het ook leuk als jullie gasten zich op een andere manier kunnen vermaken, dit kun je faciliteren door entertainment te boeken. Denk hierbij aan een speciale foto booth, workshops of misschien wel een casino. 

7. Geniet

Een bruiloft organiseren vergt veel voorbereiding en natuurlijk willen jullie dat alles goed verloopt. Probeer op de grote dag zelf toch zoveel mogelijk los te laten en gewoon te genieten van het moment, elkaar en jullie gasten. 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *