6 tips voor te kleine schoenen

By  |  0 Comments


Helaas overkomt het iedereen wel eens; je koopt een paar schoenen en ze blijken vervolgens toch te klein te zijn. Ontzettend vervelend, vooral als je eens hebt geïnvesteerd in duurdere schoenen zoals Giorgio of Rehab. Allereerst een tip om dit te voorkomen; koop je schoenen in de namiddag. Door de warmte zijn je voeten hier het meest uitgezet en kun je voorkomen dat je knellende of te kleine schoenen koopt. Mocht je nu toch te kleine schoenen hebben gekocht, dan hebben we hier de perfecte tips om dit probleem te verhelpen.

1. Natte sokken

Pak de dikste sokken die je hebt, maak deze vochtig en trek je te kleine schoenen aan. Blijf hier net zolang mee bewegen totdat je sokken droog zijn. Door de beweging vormt de schoen zich naar je voet.

2. Bolletje sokken

Wederom komen sokken goed van pas. Neem een aantal sokken en rol ze op tot een bolletje. Vervolgens stop je het bolletje sokken in je schoen en duw je het een beetje aan. Laat de sokken een nacht in de schoen zitten en je zult al verschil merken.

3. Föhnen

Een andere manier is om wederom dikke sokken te pakken, zoals bijvoorbeeld skisokken. Trek deze over je gewone sokken aan en trek je te strakke schoenen aan. Pak nu een föhn en zet de warmte ongeveer 5 minuten op je schoen. Tijdens het föhnen zal je al merken dat de schoen comfortabeler gaat zitten. Dit kan een halve maat schelen! Houd de schoen nog aan totdat deze is afgekoeld, zodat de vorm ook zo kan blijven staan. Pas op: de lijmlaag van de schoenen kan verzwakt worden door de warmte, let dus goed op bij oudere schoenen.

4. Boterhamzakjes

Vul boterhamzakjes met water en leg deze in je schoenen. Vervolgens leg je schoenen in de – ja je leest het goed – vriezer. Doordat het water in ijs veranderd, worden de schoenen uitgerekt. Zo worden en blijven de schoenen enkele millimeters ruimer. Afhankelijk van het materiaal van je schoenen kan het zijn dat een herhaling nodig is.

5. Natte kranten

Heb je een echte leren schoenen? Dan kun je natte kranten in je schoen leggen om een halve maat extra ruimte te krijgen. Laat deze kranten ongeveer twee à drie dagen in je schoen zitten.

6. Schoenhersteller

Een makkelijke manier is om gewoon een bezoekje te brengen aan de schoenmaker. Dit hoeft niet veel te kosten en is zo gepiept. Zelfs te grote schoenen kunnen hier vermaakt worden.

Succes!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 4 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *