5 tips voor het uitzoeken van de juiste riem bij je outfit

By  |  0 Comments


Voor veel mensen is de riem niet het eerste modeaccessoire waar aan gedacht wordt bij het uitzoeken van een outfit. Het is daarin ondergeschoven kindje als je dat vergelijkt met horloges, hoofddeksels en sokken. Toch kan een riem bepalend zijn voor een outfit.

1. Houd altijd rekening met de schoenen die je bij de riem wil dragen

Als er iets geen gezicht is, dan is het wel wanneer een riem vloekt bij de schoenen. Het is essentieel dat de riem perfect past bij de schoenen die je erbij wil dragen. Misschien wel het belangrijkst hierin is de structuur. Heb je gladde schoenen? Koop dan ook altijd een gladde riem. Heb je een paar schoenen met een bepaalde structuur, bijvoorbeeld krokodillenstructuur, dan past een riem van krokodillenleer het ook het beste bij.

Vanzelfsprekend moet ook de kleur goed passen bij je schoenen, heb je bruine schoenen koop dan ook een bruine riem.

2. Koop bijpassende manchetknopen

Zorg ervoor dat je manchetknopen altijd dezelfde kleur hebben als je riem. Hierdoor wordt je outfit echt een geheel in plaats van losse onderdelen.

3. Koop een riem die past!

Deze klinkt erg logisch maar toch zie ik het nog vaak gebeuren dat riemen gekocht worden die alleen passen wanneer de gesp in het eerste of laatste gaatje van de riem gaat. Hierdoor centreert de riem niet mooi bij de broek en dat geeft een rommelig effect. Zorg er dus voor dat de gesp door het middelste gaatje gaat.

4. Doe de riem op de juiste manier om

De ongeschreven regel is dat de riem bij de man tegen de klok in om het middel gaat. Dat betekent dat de gesp aan de linkerkant zit. Vrouwen moeten juist het tegenovergestelde doen.

5. Draag je een pak? Dan is de riem een absolute must!

Bij veel casual outfits is een riem geen absolute must. Dat komt omdat de riem dan lang niet altijd zichtbaar is. Vaak worden overhemden niet in de broek gedragen of valt de trui of het t-shirt net over de riem heen. Bij een pak is dit een ander verhaal: Het overhemd draag je altijd in je pantalon waardoor de riem ook altijd zichtbaar is. Een pak zonder riem ziet er dan al gauw kaal uit.

Bonustip: stropdas moet je riem aanraken

Deze valt misschien meer onder tips voor je stropdas maar de riem heeft er zeker mee te maken. Een etiquetteregel op het gebied van riemen en dassen is dat de stropdas de riem moet aanraken. Heb je de stropdas al gekocht en raakt de das je riem net niet aan? Koop dan een net iets dikkere riem.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *