Haarverlenging met extensions

By  |  0 Comments

Je haar groeit gemiddeld 1 tot 1,5 centimeter per maand. Niet sneller, helaas pindakaas. Wil je van de zomer toch een langere lengte? Hair extensions bieden een mooie uitkomt voor (tijdelijk) lang en mooi haar. Wie wil dat nou niet!? Of een haarverlenging met extensions ook iets voor jou is, lichten we in dit artikel toe.

Soort hair extensions (aanhechting)

Voor een verlenging kan je elk type extensions gebruiken. Je moet er wel een kiezen die het best bij je eigen haar en je wensen past. Allereerst is het goed om erover te denken of je de extensions voor een langere tijd wilt dragen of af en toe wilt gebruiken.

Tijdelijke hair extensions

Als je zo nu en dan je haar wilt verlengen voor bijvoorbeeld een feestje, kun je het best kiezen voor Clip-In of Flip-In extensions. Deze extensions kan je gemakkelijk in en uit je haar doen. Ze zijn geschikt om de hele dag te dragen maar niet om mee te douchen en slapen. Je kunt een aantal banen kopen voor net wat langer haar, of een hele set banen voor het WOW effect. Deze extensions zijn er in veel verschillende soorten en maten.

“Permanente” extensions

Met permanente extensions bedoelen we extensions die je niet elke dag in en uit je haar plaatst. Ze worden aan je eigen haar vastgemaakt waardoor je ermee kunt slapen en douchen. Natuurlijk zijn de extensions niet echt permanent. Je kunt deze extensions variërend van een paar maanden tot een half jaar dragen. Hoe lang de extensions goed blijven ligt aan de soort extensions, de kwaliteit van het haar (echt, nep, non-Remy of Remy gesorteerd) en hoe je het verzorgt.

Extensions die een paar maanden blijven zitten; tape extensions, V-tip, I- tip extensions en weaves.

Soort haar (echt of nep mensenhaar)

Je weet nu welk soort extensions je wilt hebben. Maar je bent er nog niet. Je moet nog een keuze maken tussen echt mensenhaar of extensions met synthetisch haar.

Extensions verwerkt met echt mensenhaar zijn beter van kwaliteit, gaan langer mee, kan je steilen, krullen, föhnen en zien er natuurlijk uit. Je ziet vaak geen verschil tussen je eigen haar en de extensions. Ze zijn wel wat duurder dan synthetische extensions. Die kun je niet kan stijlen, blijven minder lang mooi en ogen minder natuurlijk.

Extensions gemaakt van echt mensenhaar maken daarnaast onderscheid in 2 verschillende kwaliteiten: non-Remy of Remy kwaliteit. Bij non-Remy extensions zijn alle natuurlijke haarschubben niet gesorteerd. De haarschubben lopen door elkaar heen. Dit zorgt ervoor dat het haar sneller kan gaan klitten en minder lang mee kan gaan. Bij Remy extensions zijn de natuurlijke haarschubben 1 kant op gesorteerd. Dit maakt de extensions zachter en gladder en om die reden gaat het langer mee dan non-Remy extensions.

Als je voor synthetische extensions kiest, kies dan voor een variant dat aansluit bij de coup die je ermee wilt creëren. Wil je krullen maken?  Ga dan voor krullende extensions, want je kunt ze niet verwarmen met je krultang.

Lengte van de extensions

Hoeveel extensions je nodig hebt is afhankelijk van de dikte van je haar en de grootte van je hoofd. Met dun haar heb je minder nodig om de onderkant op de vullen dan bij dikker haar bijvoorbeeld. Bij een haarverlenging worden gemiddeld 150 extensions geplaatst. Als je erg dik haar hebt kan dit oplopen tot 250 stuks.

Plaatsen van de extensions

Als je ‘permanente’ extensions wilt, laat ze dan zetten door een professional. Hoe beter ze gezet worden hoe langer ze mooi blijven. Bij een haarverlening raden we altijd aan om na het plaatsen je haar te laten knippen in wat laagjes. Dan vallen de extensions mooier in je eigen haar en voorkom je een baan die onderaan je eigen haar hangt.

Dit artikel werd je aangeboden door Foxy Star. Leverancier hoge kwaliteit hair extensions bij diverse salons door heel Nederland.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *