5 redenen waarom goochelen niet alleen leuk is voor de jeugd

By  |  0 Comments


Goochelen is altijd leuk om naar te kijken. Door het mysterieuze karakter van de goochelshows blijft het fascinerend. Soms zit je er met je neus bovenop en begrijp je nog steeds niet hoe een truc in zijn werk gaat. Dat is de kracht van een goochelaar. Sommige mensen hebben echter het idee dat goochelen vooral voor de jeugd is. Dit echter niet het geval. Hieronder volgen daarom 5 redenen waarom goochelen niet alleen leuk is voor de jeugd, maar waar je als volwassen ook veel plezier aan kunt beleven.

1. Waarom is goochelen nou zo leuk?

Goochelen is eigenlijk een soort van gezichtsbedrog. Voor de goochelaar leuk om te doen, voor de toeschouwers leuk om te onderzoeken hoe de truc in elkaar steekt. Maar het leukste van goochelen is toch wel het pure genieten van de show die wordt opgevoerd.

2. Goochelen, de kunst van de goochelaar

Tijdens het goochelen moet de goochelaar het publiek weten te boeien. Het opvoeren van een aansprekende goochelshow is dan ook de kunst van de goochelaar. De goochelshow moet boeien en spannend zijn om het publiek hierbij te betrekken. Daarnaast is ook het toepassen van humor een goede manier om het publiek te betrekken. Wanneer al deze elementen in een show aanwezig zijn, is een show zeker voor volwassenen zeer indrukwekkend om naar te kijken. Wie houdt er tenslotte niet van een beetje spanning?

goochelen met kaarten

3. Goochelen, kan iedereen het leren?

In principe zijn eenvoudige trucs van het goochelen door iedereen te leren. Sommige goochelaars geven speciaal voor volwassen mogelijkheden om de trucs zelf te leren. Toch zit niet iedereen hierop te wachten. Door het kennen van de trucs, gaat het speciale gevoel van spanning en magie van het goochelen af. Ook volwassenen laten zich graag verbazen door de goochelkunst en zich op deze manier ongedwongen vermaken.

4. Goochelen, een show op zich

Dat goochelen niet alleen uit trucjes bestaat, zagen we al bij de bekende goochelaar Hans Kazan. Naast de trucs komt er nog veel meer bij kijken. Een show spreekt ons als volwassenen aan als het goed in elkaar zit en licht en geluid als ondersteuning dienen van de trucs die door de goochelaar worden uitgevoerd. Op deze manier krijgen de trucs net een beetje extra magie, dat je toch zeker niet wilt missen.

5. Goochelen, een reis terug naar onze kindertijd

Goochelen brengt je als volwassene vaak terug naar je kindertijd. De tijd dat je onvoorwaardelijk kon genieten van alles wat er om je heen gebeurde. Wanneer je je volledig overgeeft aan een goochelshow kun je dat gevoel van toen weer terugroepen. Het gevoel van spanning is leuk om weer te ervaren. Want wat is er leuker dan om even terug te gaan naar de tijd toen we nog kind waren, niets vanzelfsprekend was en alles nog kon. Door je hieraan over te geven kun je hier ook van genieten en zul je je weer even kind voelen.

Interesse

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van goochelen of een goochelshow bijwonen voor volwassenen of andere doelgroepen? Bij goochelaar Peter Hanssen kun je terecht voor aansprekende en gevarieerde goochelshows. Ook voor jou als volwassene leuk om naar te kijken! Neem daarom snel een kijkje op de website.

Dit artikel werd je aangeboden door: Goochelaar Peter Hanssen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *