Zelf je huis schoonmaken of uitbesteden? De voor- en nadelen op een rij

By  |  0 Comments

Misschien wel bovenaan de top 5 meest vervelende dagelijkse bezigheden voor veel mensen: het huis schoonmaken. Want hoewel je natuurlijk niet elke dag het hele huis van boven tot onder sopt, is het wel een bezigheid die uiteindelijk elke dag even voorbijkomt. Het aanrecht opruimen, het speelgoed van de kinderen opruimen, de toiletten met een doekje afnemen, een stofzuiger door het huis halen, elke dag is er wel wat te doen. Maar waarom zou je het eigenlijk zelf doen? Je kunt ook een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren om je huis schoon te maken. Of op zoek gaan naar de ouderwetse poetshulp die je vindt door een briefje in de supermarkt. Een schoonmaakster heeft nadelen en voordelen. Wij zetten de voor- en nadelen van zelf je huis schoonmaken of dat klusje juist uitbesteden op een rij.

Een goede hulp is lastig te vinden

Als je een goede schoonmaakhulp hebt gevonden, dan mag je in je handjes knijpen. Een goede hulp is namelijk lastig te vinden. Een schoonmaakster heeft nadelen en voordelen Er zijn genoeg mensen die zichzelf aanprijzen als de hulp die je altijd al had willen hebben, maar de praktijk leert dat er meer dan genoeg onzin wordt verkocht. Een schoonmaakster die jouw spullen niet aan de kant zet tijdens het stofzuigen, een poetshulp die geen schuursponsje door de badkamer durft te halen of een werkster die wel érg veel koffie drinkt… je zou de eerste niet zijn met zo iemand over de vloer. Dan is het natuurlijk makkelijk kiezen: zelf schoonmaken heeft in dit geval meer voordelen dan nadelen.

Een goede hulp is goud waard

Heb je het geluk dat je een goede poetshulp hebt gevonden, dan weegt dat qua voordelen overduidelijk op tegen de optie om zelf je huis schoon te maken. Hoe relaxed is het om één keer in de week thuis te komen in een huis dat helemaal spic en span is? En hoe fijn is het dat je de rest van de week niet zo na hoeft te denken over alle klusjes die nog op je liggen te wachten? Want je weet: over een paar dagen komt iemand alles weer schoonmaken.

De kosten van een schoonmaakster zijn een overweging

De kosten van een goede schoonmaakhulp zijn voor sommige mensen een obstakel. Maar redeneer ook eens de andere kant op: in de tijd die jij zelf kwijt bent met schoonmaken, had je ook geld kunnen verdienen in je normale werk. Wat levert dan meer op? Soms moet je even creatief boekhouden om jezelf een uitgave te laten doen. Bedenk dus goed of je een schoonmaakster wilt of het liever zelf wilt doen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *