Wat zijn de voordelen van een warmtekussen?

By  |  0 Comments


Heb je weleens van een warmtekussen gehoord? Dit is een speciale soort kussen dat warmte afgeeft. In dat opzicht is het vergelijkbaar met een kruik. Je ziet steeds meer mensen met een warmtekussen in huis, maar waarom eigenlijk? Dit komt doordat warmtekussens bepaalde voordelen bevatten. In deze blog worden deze voordelen uitvoerig besproken. Zo ontdek je zelf ook of een goed warmtekussen wat voor je is.

Een warmtekussen is goed voor bepaalde lichaamsdelen

Het eerste voordeel van een warmtekussen is dat het goed is voor bepaalde lichaamsdelen. Dit geldt met name voor je schouders, nek en rug. Dit zijn vaak lichaamsdelen die een bepaalde spanning kennen. De warmte van het kussen helpt om deze gedeeltes van je lichaam wat beter tot ontspanning te laten komen. Zo ben je wat sneller weer relaxed.

Het helpt vermoeide spieren

Het tweede voordeel van een warmtekussen is dat het helpt om vermoeide spieren te laten herstellen. Vermoeide spieren gedijen namelijk goed door de warmte. Daardoor komen ze wat sneller in de herstelmodus terecht en voelen je spieren sneller beter aan, waardoor je sneller weer aan de slag kan met een leuke activiteit.

Handig bij een sterke verkoudheid

Het derde voordeel van een warmtekussen is dat het mensen die erg verkouden zijn helpt. De warmte zorgt er namelijk voor dat het slijm in de longen sneller loskomt. Hoewel dit geen onmiddellijk effect heeft, is vaak de ochtend erna al het slijm makkelijker op te hoesten. Daardoor voel je je net wat vrijer en minder verkouden.

Ook goed bij maagklachten

Tevens is het een voordeel dat een warmtekussen helpt bij maagklachten. Het reduceert namelijk de intensiteit van de klachten. Dit komt doordat het warmtekussen de omgeving rondom je maag tot ontspanning laat komen via de warmte. Daardoor is je maag wat rustiger geworden.

Het blijft altijd warm

Tot slot is het ook een voordeel dat een warmtekussen altijd warm blijft. Sommige mensen gebruiken namelijk kruiken in plaats van een warmtekussen. Het probleem met een kruik is dat het aan het begin te heet is om te gebruiken, terwijl het gedurende het gebruik langzaam maar zeker afkoelt. Een goed warmtekussen gebruikt echter elektriciteit. Daardoor is de warmte constant dezelfde temperatuur. Dit is naast stabiel ook beter voor je lichaam doordat het zich niet hoeft aan te passen aan de temperatuurveranderingen.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *