Waarop letten bij het kopen van een rouwboeket

By  |  0 Comments


Helaas krijgen we allemaal in ons leven, vroeg of laat, met rouw of het overlijden van een dierbaar persoon te maken. Om de familie of vrienden optimaal te ondersteunen kun je een rouwboeket laten maken om je medeleven te tonen. Hieronder enkele tips waarop je dient te letten bij het kopen van een rouwboeket.

Rouwboeket met lint

Wil je graag een speciale boodschap achterlaten op het rouwboeket? Dan is dit mogelijk door middel van een tekst die op een wit lint geplaatst kan worden. Dit kan alles zijn, alles wat jou doet denken aan de overleden persoon kan een steun betekenen voor de nabestaanden en een laatste eer voor de overledene. Je kunt een rouwboeket online bestellen en hier vaak deze optie bij aanvinken. 

Bloemen betekenissen

Er zijn diverse bloemen die vaak in rouwboeketten gebruikt worden door de speciale betekenissen die ze hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; een Dahlia die staat voor ‘altijd de jouwe’. Een Agapanthus staat voor de liefdesbloem, een Lisianthus voor oprechte waardering en een Alstroemeria voor enorm hechte vriendschap. Hoe mooi is het om een rouwboeket samen te stellen met bloemen erin die een enorm mooie betekenis hebben. 

Familiewensen

Zijn er vanuit de familie speciale wensen uitgesproken met betrekking tot bloemen? Houd je er dan ook aan! Als er een voorkeur is vanuit de familie namens de overleden persoon dan kun je dit vaak terugvinden op de rouwkaart of in de rouwadvertentie. Staat er niets bij, dan ben je vrij om zelf een mooi rouwboeket samen te laten stellen. 

Bloemkleuren

Net als bij het kiezen van bloemen met een betekenis, zijn er ook bloemkleuren die betekenissen hebben. Oranje bloemen staan bijvoorbeeld voor enorme warmte. Geel staat voor energierijk, Rood staat voor liefde en passie en wit staat voor eerbied en eeuwige vrede. Op deze manier kun je dus ook een mooi rouwboeket samen laten stellen. Hield de overleden persoon erg van een bepaalde kleur bloemen? Houd hier dan rekening mee tijdens het samenstellen van je rouwboeket.

Bestelproces

Zorg er bij een rouwboeket voor dat je deze tijdig besteld, zodat je er ook zeker van bent dat je het boeket tijdig in huis hebt. Je wilt tenslotte niet dat je boeket te laat arriveert, waardoor je de overleden persoon tijdens een dienst of begrafenis niet de ultieme laatste eer kunt bewijzen. Je kunt ook rouwkransen op Rouwboeket.nl bestellen als je iets anders wilt dan een rouwboeket.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *