Waarom het inschakelen van een hovenier een goed idee is

By  |  0 Comments


Het hebben van een mooie tuin is voor veel mensen een droom. Lekker genieten van de eerste zonnestralen in de lente. Een gezellige barbecue of feestje organiseren voor al jouw familie of vrienden. Of even tot rust komen met een lekker drankje en een goed boek. Wanneer je jouw droomtuin weet te creëren kun je hier eindeloos van genieten! Nu kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan met het ontwerpen van jouw eigen droomtuin. Maar stiekem is dat toch een heel stuk lastiger dan het in eerste instantie lijkt. Het is daarom aan te raden om een hovenier in te schakelen om jouw te helpen met het creëren en realiseren van de tuin die jij al jaren in jouw hoofd hebt zitten.

Wat is het verschil tussen een tuinman en een hovenier

Allereerst zullen we je even uitleggen waarom je het beste voor een hovenier kunt kiezen en wat het verschil met een tuinman precies is. Veel mensen denken namelijk dat een tuinman en een hovenier hetzelfde zijn, maar dat is zeker niet zo! Een tuinman is er voornamelijk om onderhoud te plegen aan jouw tuin. Hij kan jou helpen met alle voorkomende klussen in de tuin, van snoeien tot het poten van planten en onderhoud. Hoveniers kunnen naast het helpen met het onderhoud van een tuin ook een tuin ontwerpen en helemaal aanleggen. Er is dus wel degelijk een verschil tussen een tuinman en een hovenier. Wanneer je jouw droomtuin wil laten ontwerpen, aanleggen en onderhouden kun je dus het beste kiezen voor een hovenier.

Waar kan een hovenier jou mee helpen

Een hovenier heeft dus in de meeste gevallen een breder ‘aanbod’ dan een tuinman. Waar een hovenier jouw allemaal mee kan helpen lichten wij hier verder toe.

 1. Het ontwerpen van jouw tuin
  Heb jij al jaren die droomtuin in je hoofd maar blijft het daar dan ook een beetje bij? Of dacht je bij het ontwerpen van jouw tuin, dat doe ik wel even! Maar liep je na een tijdje toch helemaal vast? Dan wordt het tijd om een hovenier in te schakelen. Een hovenier kan jouw ideeën vertalen in een duidelijk plan van aanpak. Zo komt die droomtuin er uiteindelijk wel!
 2. Het aanleggen van jouw tuin
  Het handige aan een hovenier is dat het een all-in one package is. Je hoeft na het ontwerp namelijk niet op zoek naar een tuinman of iemand anders om de tuin aan te leggen. Nee hoor, dat kan de hovenier ook voor jou doen. Dat scheelt een hoop regelwerk en tijd.
 3. Het onderhoud van jouw tuin
  Heb jij eindelijk de tuin waar je jaren van gedroomd hebt? Dan is het natuurlijk ook ontzettend belangrijk om deze goed te onderhouden. Hoe zonde zou het zijn als de tuin er na een jaar alweer verwaarloosd bijligt. Een tuin is heerlijk, maar ook veel werk. Zeker wanneer je een grote tuin hebt kan het zijn dat je hier geen tijd, of misschien simpelweg geen zin in hebt. Een hovenier kan jouw helpen met al het onderhoud aan jouw tuin. Laat de tuin ieder jaar zomer- en winterklaar maken. Dan is het belangrijkste werk al gedaan! Maar ook snoeien of planten kan een hovenier voor jou doen.
 4. Deskundig advies
  Een hovenier weet waar hij het over heeft, en wat hij doet. Wanneer je zelf aan de slag gaat met jouw tuin dan denk je misschien alleen maar aan welke planten leuk zijn of mooi zijn. Maar heb je ook enig idee wanneer je deze planten moet poten, of ze tegen vorst kunnen en wat voor verzorging ze nodig hebben? In alle eerlijkheid, de meeste mensen hebben geen idee. Een hovenier kan je hierover adviseren, zodat je volgend jaar niet weer opnieuw hoeft te beginnen. Ook met het maken van de keuze uit materialen of kleuren kan een hovenier jouw voorzien van het beste advies. Op naar jouw droomtuin!

Wat kost een nieuwe tuin met hovenier

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin heb je natuurlijk ook te maken met het kostenplaatje. Laten we voorop stellen dat het aanleggen van een nieuwe tuin niet goedkoop is. Maar het is wel een investering waar je járen plezier van zal hebben. De kosten voor een nieuwe tuin zijn natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren zoals; de grootte van de tuin, en jouw specifieke wensen. Het uurloon van een hovenier ligt in de meeste gevallen tussen de €35 en €75,- per uur. Vervolgens dienen hier de kosten materiaal, bloemen & planten en het ontwerp bij opgeteld te worden. In totaal kom je voor een nieuwe tuin al gauw op een bedrag tussen de €5000 en €20.000 uit.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *