Industriële inrichting woonkamer: welke vloer past daarbij?

By  |  0 Comments


Wanneer wij denken aan een industrieel interieur, dan zijn “stoer, rauw en robuust” de eerste 3 woorden die bij ons opkomen. Een typische industriële inrichting bestaat vaak uit een grote open ruimte met hoge plafonds. Zoiets als een fabrieksgebouw, een school of een loft. Robuuste items en onafgewerkte materialen passen perfect bij deze sfeer. Maar hoe zit dat eigenlijk met de vloer in de woonkamer? Wij geven je tips.

Een industrieel interieur

Een industriële inrichting laat zich over het algemeen omschrijven als stoer, rauw en robuust, ruimtelijk en een beetje vintage. Vaak zijn de bakstenen, het beton, de steigerbuizen en het metaal nog zichtbaar, waardoor er een rauwe look ontstaat. Het bruin van de bakstenen, het grijs van het beton, het zwart van de steigerbuizen en het metaal zijn dan ook de kleuren die de boventoon voeren in zo’n interieur. Om ervoor te zorgen dat jouw industriële interieur niet ook gelijk een kil interieur is, kun je deze stoere materialen en kleuren combineren met bijvoorbeeld hout. Dat geeft een warme en alsnog stoere uitstraling.

Industriële vloeren

Een van de vloeren die past bij een industriële inrichting in de woonkamer is een gietvloer. Een gietvloer is een typische industriële vloer zonder naden. Hoewel deze vloer vroeger veel gebruikt werd in winkel- en bedrijfspanden, is een gietvloer tegenwoordig ook populair in woningen. De vloer is als design betonvloer uitermate geschikt voor in een modern, strak en industrieel interieur. Er bestaan verschillende soorten gietvloeren. Denk hierbij aan anhydriet, betonlook, cementgebonden, egaline, epoxy en PU. Zo is een gietvloer met betonlook met zijn industriële uitstraling al jaren een graag geziene vloer bij mensen die houden van een modern en strak interieur. Een cementgebonden gietvloer daarentegen bestaat uit 2 of meer lagen. De variant die grijstinten bevat is vaak populair omdat dit dan lijkt op een woonbetonvloer.

Beton

Van een gietvloer is het een kleine stap naar een betonvloer. Een betonvloer heeft behalve een industriële uitstraling ook een stoer en robuust uiterlijk. Zo’n vloer bestaat niet uit gepolijst beton, maar wel uit onder andere mortel, zand en grint. Hierdoor geniet je niet alleen van de mooie grijze uitstraling van het beton in je woonkamer, maar ook van het comfort en eventueel warmte als je vloerverwarming hebt. Die combinatie is dus gewoon mogelijk. Wel zo fijn!

Hout

Een andere vloer die past bij een industrieel interieur in de woonkamer is een vloer van hout. We noemden in het begin al even dat de stoere materialen en kleuren die de (mogelijk kille) boventoon voeren in een industriële inrichting gecombineerd kunnen worden met hout voor een warme, stoere uitstraling. Een houten vloer is industrieel en kan goed passen bij de eventuele grove houten meubels, die ook vaak terugkomen in huizen met een industriële inrichting. Door een gedeelte van de vloer in de woonkamer uit hout te laten bestaan, zorg je ervoor dat het matcht met het hout uit jouw meubels. Zo’n vloer schuren zorgt er overigens voor dat deze er weer als nieuw uitziet, waardoor je het aanschaffen van een nieuwe vloer na verloop van tijd ook nog even uit kunt stellen.

Wil jij nog meer advies over een industriële vloer in jouw woonkamer? Huur dan een vloerspecialist in.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *