Vissen en waarom dit positief werkt op je stressniveau

By  |  0 Comments


Wat doe jij in je vrije tijd nu je niet meer naar de kroeg of jouw sportvereniging kunt en nu de bossen op mooie dagen overvol lopen? Zeker nu de coronacrisis en het thuiswerken bij veel mensen spanning en stress veroorzaakt, zijn er maar weinig mogelijkheden om in hun vrije uurtjes het hoofd leeg te maken. Wij hebben een activiteit gevonden die je nog wél kunt doen en die ook nog eens supergoed is om jouw stressniveau op pijl te houden! Wat dacht jij ervan om een keertje te gaan vissen?

Frisse lucht is goed voor je lichaam én geest

Dat buitenlucht gezond is, weet je waarschijnlijk wel. Maar wat doet het precies? Er zijn verschillende studies die de positieve invloed van frisse lucht op ons lichaam en onze geest bewijzen. Zo helpt een wandeling in de natuur bijvoorbeeld om je concentratie te verhogen en bevordert het je creatieve brein. Daarnaast krijg je in de buitenlucht vitamine D binnen, een superbelangrijke vitamine voor je weerstand! Wist jij dat veel mensen een tekort aan vitamine D hebben? Een van de belangrijkste reden voor zo’n tekort is een ongezonde leefstijl waarin mensen waarschijnlijk  onvoldoende buiten komen.

Vissen en filosoferen: een gouden combinatie

Net als een wandeling in de buitenlucht, kan een middagje vissen positief werken op jouw stressniveau. Zeker als je dit alleen doet! In je eentje aan de waterkant, luisterend naar het kabbelende water en turend naar de dobber, is de kans groot dat jij lekker weg filosofeert. Zo krijgt jouw brein de tijd om dingen die je hebt meegemaakt te verwerken en een plekje te geven. Ook kom je op dit soort momenten vaak opeens tot de oplossing voor een probleem dat jou al lange tijd bezighoudt. Of je krijgt een verrassend goed idee voor dat project waar je mee bezig bent.

Coronaproof: al jouw visspullen kun je online kopen

Daarbij komt dat de hengelsport – als je deze alleen uitvoert – ook nog eens volledig coronaproof is. Vissen doe je meestal niet aan een drukke waterplas of meer, maar op een rustige plek waar niet veel mensen komen. Misschien heb jij zelfs wel een geschikte sloot in de achtertuin of in het dorp waar je woont. Als je nog geen visspullen hebt, dan hoef je hiervoor niet naar een winkel. Alles wat je nodig hebt kun je namelijk gewoon online kopen!

TIP: Wil jij weten hoe gezond jouw leefstijl is? Lees dan ook dit artikel: Zorg jij eigenlijk wel goed voor jezelf? Inclusief tips voor een gezonder leven!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *